Blogg: Mistet bena under Gazakrigen blir nå ordfører

8. juli 2015 |  Israel Today Stab

På den aller siste dagen av operasjonen Protective Edge i fjor sommer, ble Gadi Yarkoni alvorlig skadet i et bombekasterangrep, og han mistet begge bena sina. Men han ga seg ikke. Han fortsatte å kjempe, for hans bedreing og helse, og senere også for sitt elskede hjemsted. Han var økonomisk koordinator for kibbutzen Nirim som ligger nær grensen til Gaza.

Bare fire timer før den endelige våpenhvilen trådte i kraft siste sommer, avfyrte Hamas terrorister et hagl av granater inn Nirim. Granatene traff Yarkoni og to av hans nære venner, Ze'ev Etzion (55) og Shahar Melamed (43) som ikke overlevde angrepet. Yarkoni sine skader var i utgangspunktet så alvorlig at legene ikke var sikker på om han ville overleve.

- Det var en Code Red alarm, og jeg klarte ikke å komme i skjul, sa Yarkoni. - Mens jeg lå på bakken, skjønte jeg at beina mine ble skadet. Jeg ropte at jeg ble skadet slik at de kunne komme å ta vare på meg. - Under flukten til sykehuset hadde han store smerter. - Det var en forferdelig flukt, jeg hadde uutholdelige smerter. Jeg bryr meg ikke om hva som skjedde med bena mine. Jeg ville bare ha noe som kunne ta bort den forferdelige smerten så jeg ikke trengte å føle noenting.

Yarkoni tilbrakte totalt seks måneder på sykehuset mens han gjennomgikk spesialbehandling og rehabilitering. Legene ga ham proteser så han lærte å gå igjen. Det var en lang smertefull prosess for en far til tre å takle tapet av bena og hans to nære venner. Han har også slitt med alvorlige fantomsmerter. Kjærlighet og støtte han fikk fra sin kone, hans sønn og to døtre var derfor enorm.

I begynnelsen året kunngjorde han at han vil fortsette å arbeidet for kibbutzen. Han bestemte seg for å stille som ordfører i regionrådet i Eshkol under valget sist vår, og det med suksess! Han klarte å få et absolutt flertall på 51 prosent, den 47 år gamle Gadi Yarkoni beseiret to andre kandidatene. Yarkoni uttrykte en dyp kobling med kibbutzen etter å ha blitt født og oppvokst der. - Jeg ble født på kibbutzen, mine barn bor her, og jeg håper å dø på kibbutzen i en fullmoden alder. Det finnes intet annet for meg, sa han.

Under valgkampen uttalte Yarkoni at han ønsker å styrke lokalsamfunnet rundt Gaza områdene. - Vi er en av de viktigste områdene i landet, om ikke den viktigste. Vi lever så nær Gaza på grunn av sionismen. Før aksjonen uttrykk han at innbyggerne i kibbutz var utslitte. - Folk her vil ikke være i stand til å greie å stå i mot bombekastere og raketter igjen, vi er for svake nå, forklarte han. Han forutså en masseflukt fra området om flere angrep ble gjennomført, vi trenger en restitusjonsperiode. - Akkurat som meg selv må kibbutzen komme seg igjen og få stabililtet fremover, med sine krykker og proteser.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.