Israel villige til å lette sanksjoner mot Gaza?

9. juli 2015 |  Israel Today Stab

Høytstående offiserer i den israelske hæren har anbefalt å lette på restriksjonene for palestinerne i Gaza. Anbefalingene inkluderer å tillate tusenvis av beboere i området å reise utenlands. Det betyr også lette av importrestriksjoner for varer gjennom grenseovergangen i Kerem Shalom. Myndighetene vurderer også å gi arbeidstillatelser for de israelske lokalsamfunn i nærheten av grensen til palestinere fra Gaza også.

Disse lettelsene er rettet mot å hjelpe og støtte Gaza beboerne for å gjenopprette sin infrastruktur som ble ødelagt i fjor sommer under Operation Protective Edge. - Så lenge de økonomiske problemene i Gaza forblir uløste, er det fortsatt et potensiale for et utbrudd av nye kamper, uavhengig av nivået på avskrekking vi greide å oppnå etter forrige konflikt, sa en senior offiser til en israelsk avis.

I denne sammenheng sier Israels president Reuven Rivlin at - restaurering av Gaza er i Israelsk interesse også. Men vi stiller et eneste krav til Gazas gjenoppbygging, det er at angrep mot Israel, eller til og med planlegging av angrep, må opphøre.

Det er imidlertid tunge kritiske røster i IDF også. Etterretningsrapporter har detaljer om hvordan Hamas for tiden er i gang med å øke sitt arsenal av raketter og graver et svært utvidet nettverk av tunneler for å infiltrere Israel. Offiserer har også advart om samarbeid mellom Hamas og den islamske staten (IS) både i Nord-Sinai og på Gaza.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.