UNESCO anklager Israel for å ødelegge Gamlebyen

9. juli 2015 |  Israel Today Stab

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) er i ferd med å anklage Israel for å utsette gamlebyen i Jerusalem for fare. Arabiske land som Algerie, Libanon og Qatar har sendt inn en resolusjon til UNESCO som fordømmer - en vedvarende og ulovlig utgravning og arbeid utført av den israelske okkupasjonsmyndigheten og grupper av ekstreme bosettere i gamlebyen i Jerusalem.

I tillegg er Israel blitt anklaget i forslag til vedtak av - å ødelegge gjenstander og islamske hellige steder på Tempelhøyden, islams Haram al-Sharif, og anklager den jødiske staten for å bygge en bybane som passerer så nær den gamle bymuren at den skader den visuelle integritet og egenarten for området.

Resolusjonen som er utarbeidet av de arabiske landene snakker bare om Tempelhøyden som et "muslimsk hellig sted" og arbeidet med å få beholde Gamlebyen på UNESCOs liste over verdensarv er i fare. En liste den har vært på siden UNESCO i 1982, etter en jordansk forespørsel katogoriserte det israelsk-kontrollerte området som "truet" verdensarv.

Den israelske regjering fordømte resolusjonen som "svært ensidig", "forvrengt og langt fra virkeligheten", sier Dore Gold, direktør for Israels utenriksdepartement. UNESCO - ignorerer bevisst den historiske forbindelsen mellom det jødiske folk og dets hovedstad samt de nære bånd til kristendommen i denne byen.

Gold anklaget FNs organ for å være hyklersk. - Nå som historiske kulturminner i regionen systematisk blir ødelagt av jihadist-styrkene, som for eksempel ødeleggelsene fra IS i Syria og Irak, er UNESCOs adopsjon av så falske påstander om den israelsk arkeologiske praksisen utav proposjoner eller i beste fall hyklers, sa han.

Israelerne er opprørt over retningen saken tar og sier, - Jerusalem anses som hellig for tre forskjellige religioner, den tiltrekker seg millioner av turister med over 200 monumenter, inkludert den majestetiske Klippemoskeen. Israel gir sikkerhet til området, men dette er ignorert av UNESCO, samtidig som tusenårige kulturminner og statuer blir ødelagt av IS krigerske menn. Disse stedene er ikke engang vurdert inkludert på UNESCOs 'rødliste'!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.