2 israelere holdes fanget i Gaza

10. juli 2015 |  Israel Today Stab

I tillegg til to døde israelske soldater, Hadar Goldin og Oron Shaul, som ble bortført av Hamas etter å ha blitt drept under Operation Protective Edge, gav israelske myndigheter i går beskjed at de jakter på ytterligere to israelere som blir holdt fanget av Hamas i Gaza.

Disse israelerne krysset Gaza gjerdet på eget initiativ og ble straks arrestert og fengslet i Gaza.

Avraham Mengistu forlot sitt hjem i den sørlige byen Ashkelon 8. september 2014 og krysset inn til Gaza langs strandlinjen Zikim. Etter å ha utløst alarmer ved det elektriske gjerde, sendte IDF soldater og helikoptre til området for bare å se Mengistu fortsette sin vandring langs stranden til Gaza. Troppene avfyrt skudd i luften som et faresignal, og oppfordret Mengisto å vende tilbake til Israel, men han ignorerte deres advarsler.

Han ble arrestert av Hamas og avhørt. Israel har ingen ytterligere informasjon om ham. Hamas innrømmer at de har arrestert ham og avhørte ham, men sa også at de siden løslot ham, og de tror ikke at han lenger er i Gaza, men muligens kan ha krysset grensen inn i Sinai via smuglertunneler.

Mengistu er kjent for å ha psykiske problemer og var kjent for sosialetaten i hjembyen Ashkelon.

En annen israelsk innbygger, en beduin også bosatt i sør krysset også grensen inn til Gazastripen på egen hånd i april 2015. Den unge bedouinen sies å være psykisk syk, og hadde prøvd å krysse grensen tidligere.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.