Det finnes kristne i Iran som ber for Israel

12. juli 2015 |  Charles Gardner

- Jeg elsker Israel, sa en iransk delegat på en konferanse i Manchester som tar sikte på å bygge broer mellom Midtøsten og etterfølgere av Jesus. - Jeg er fra Iran, men jeg elsker Israel, og det finnes kristne i bønn for Israel inne i Iran.

Den unge mannen, som forblir anonym pga. sikkerhetshensyn, snakket under konferanssen Crossroads i England som ble holdt av Churchs Ministry among the Jewish people (CMJ), som er en 200 år gammel anglikansk organisasjon.

En som hadde blitt tvunget til å flykte fra Iran fordi han var blitt en kristen, snakket om den voksende kirke i hans hjemby ledet av en pastor som gav klar forkynnelse om den spesielle plassen i Israel har i Guds plan.

Med en regjeringen og et politiet som forfølger hans sak etter å ha konvertert til kristendommen fra islam (noe som er mot loven), måtte han og kona flykte fra Iran for tre år siden. Skjult i en trekasse på planet av en lastebil måtte de gjennomføre den vanskelige 72-dagers reisen til England

Gud våket likevel over alle ting, og gav dem en iransk menighet å gå i når de endelig kom til en engelsk by.

Selv om de hadde det økonomisk trygt hjemme i Iran med et hus og bil, var han tom innvendig og ble desillusjonert av plagingen fra det islamske. Et problematisk personlig liv hjalp ikke på, og han ble avhengige av legemidler. Men det snudde da han begynte å spille sitar. For første gang i livet sitt fikk han en klem, og begynte å dele sine problemer med sin sjelesørger som til slutt ba for ham med håndspåleggelse i Jesu navn. Han ble momentant helbredet, og senere ble han en troende. Nå våkner han opp hver morgen og takker Jesus for å ført ham ut av mørket.

En annen ex-muslim fra Iran slet med å forstå den uforsonelige religionen og ble "betatt" av kristendommen etter å ha sett en film om Jesus. Hun kom først til England for å besøke slektninger og giftet seg senere med en engelskmann. Hennes tro ble satt på hold inntil hennes fem uker gamle datter ble diagnostisert med svulst. Det minnet henne om at hun var en kristen som "kjente andre som kunne hjelpe henne i situasjonen" og hennes nå fem år gamle jente er blitt så bra at hun til og med deltar i svømming allerede.

En tenåringsgutt som er født i Teheran, fortalte på konferansen hvordan han snudde ryggen til den strenge muslimske religionen etter at hans hjerte ble rørt av en menighets lovsang.

Musikken ble betraktet som syndig blant hans radikale muslimske gruppe. Men han ble syk av den brutale behandlingen fra soldater og sjokkert over å ha oppdaget våpen i en moské. Han innså at han ble lært opp til å drepe og kontrollere mennesker. Han hadde prøvd å nå ut til Gud allerede som ung, men hadde ikke funnet noe svar før nå - i England - der han hørte folk snakke om Jesus. Han motvillig aksepterte han en invitasjon til kirken, hvor hans hjerte ble smeltet av musikken. - De fortalte meg at dette var ikke om religion, men et forhold til Gud, akkurat som jeg hadde letet etter alle disse årene. Jeg ga mitt hjerte til Jesus Kristus, og hvilken forskjell det har gjort. Nå er han min Herre, min Gud ... ja mitt alt!

En iransk biskop snakket i mellomtiden om den lidelse som kristne utholder landet der han selv også har opplevd diskriminering som medlem av det jødiske samfunnet og ble tvunget til å leve i kun spesielle områder.

Pastor Iraj Kalimi Mottahedh kom til tro på Jesus under påvirkning av sin onkel og ble forkynner for en menighet som også hadde besøk av dronningen og sjahen av Iran. Men da revolusjonen rammet dem i 1979, var den anglikanske kirken et av de første målene. En pastor ble drept og et attentatforsøk ble gjort mot biskopen på den tiden, men som overlevde til tross for å ha blitt skutt gjennom hodet seks ganger.

Iraj selv som tok ansvar da biskopen dro, ble fengslet i åtte måneder, ute av stand til å forlate landet på tolv år og fikk forbud mot å godta muslimske konvertitter i sin menighet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.