Arabisk imam i Israel påkaller IS

12. juli 2015 |  Israel Today Stab

Imam i Al-Tawhid-moskeen i den israelske byen Umm al-Fahm påkalte helt åpent på støtte fra den islamske staten (IS) under en 2. juli. Han anklaget Hamas for å være for moderat og beskyldte organisasjonen for å samarbeide med Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu ble også svertet av imam Muhammad Abd Al-Ghani og kalt en «jødisk hund". Den muslimske forkynneren anklaget videre jødene for å stå bak enhver katastrofe som plager det islamske folk.

Befolkningen i Umm al-Fahm som ligger på grensen til Samaria og er under den palestinske myndighetens kontroll, består utelukkende av arabere. Navnet på det gamle byen betyr "kullets mor", og trekullproduksjon var landsbyen primære virksomhet en gang. Israels tidligere utenriksminister, Avigdor Lieberman har tidligere foreslått å gi bort landsbyen og inkludere den i de palestinske områdene i bytte mot jødiske bosettinger. Innbyggerne i Umm al-Fahm har blankt avvist dette.

Imam al-Ghani sine skandaløse uttalelser ble avslørt av MEMRI (Middle East Media Research Institute). MEMRI overvåker, oversetter og publiserer artikler fra de arabiske mediene.

MEMRI rapporterer også at politet ba Al-Ghani om å fjerne symbolet for terrororganisasjonen IS fra inngangen av hans moské. Symbolet vises forsatt på imamens egen YouTube-konto.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.