Første kvinnelige kriger mot IS tilbake i Israel

13. juli 2015 |  Israel Today Stab

Gill Rosenberg en kanadisk - Israeler er tilbake i Israel etter å ha tilbrakt de siste 8 månedene i frontlinjen mot IS i Syria og Irak sammen med kurdiske krigere.

I november 2014 ble det rapportert at Rosenberg hadde sluttet seg til de kurdiske styrkene som kjempet mot IS i Syria. Hun reiste via Jordan til Erbil i det kurdisk kontrollerte Nord-Irak, der hun tok sin plass i krigen.

Et par uker senere rapporterte mediaer at hun hadde uttalt at hun var den første kvinne som hadde blitt bortført av IS. I løpet av noen dager ble rapportene om hennes bortføring avvist etter et innlegg på hennes egen Facebook-side at hun var i live og hadde det bra.

Etter å ha sett handlingene i Syria flyttet Rosenberg til Irak, og fortsatte sin kamp inntil hun forlot Irak og reiste til Paris for ca 10 dager siden.

Hun kom til Israel på søndag hvor hun kjapt ble anholdt av israelske sikkerhetstjenesten (Shin Bet) og avhørt før hun ble løslatt.

- Det er godt å være hjemme. Jeg er her nå, og har ikke planer om å reise tilbake snarlig, sa hun.

Rosenberg snakket om hennes vanskeligheter med å se den humanitære krisen i de områdene hun har befunnet seg og sa: - Det er et land i krig. Det finnes millioner av flyktninger spredt over hele landet, de fleste av dem kvinner og barn.

Rosenberg skal ha sagt at hun forlot området av politiske grunner, og sier at folks holdninger til USA og Israel og Irans sterkere grep om midtøsten styrket hennes tro på å reise hjem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.