Ser ut som atomavtale med Iran blir en realitet

14. juli 2015 |  Ariel Rudolph

- Alt det harde arbeidet har gitt resultater, og vi har nå forseglet en avtale. Gud velsigne vårt folk, sa en iransk diplomat på betingelse av å være anonym.

En annen kilde i Wien sa at iranerne ler hele veien til banken etter at de vestlige landene har stått i kø for å fremhandle en avtale med Teheran og gitt etter for å få til en avtale.

Det siste hinder for avtale var Teheran trass i å ikke tillate atominspeksjoner ved "militære" installasjoner. Teheran hevdet at slike inspeksjoner var ensbetydende med militær spionasje mot deres land.

Rapporter som kommer fra Wien sier at Teheran tilsynelatende er enig om at inspeksjoner av militære installasjoner kan gjennomføres. Men at Teheran har rett til å anke slike FN-inspeksjoner til en nemnd som må opprettes for å avgjøre uenigheter. Nemden skal være sammensatt av Iran og P5 nasjonene, samt en annen verdensmakt for å avgjøre tvistespørsmålet.

Kritikere av avtalen hevder at og en slik anke kun vil gi Teheran enda mer tid til å stanse slike inspeksjoner og tillate Iran i å tildekke alt militært atomarbeid.

Det israelske nyhetsbyrået Ynet har rapportert at det iranske statlige nyhetsbyrået har kringkastet at dagens avtale fører til alle iranske atomanlegg er oppe og går, og forskning på viktige sentrifuger vil fortsette å være i drift.

Den offisielle kunngjøringen av en endelig avtale har ennå ikke blitt annonsert av tjenestemenn i Wien!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.