Blog: The sky is the limit - det avhenger av deg selv

16. juli 2015 |  Israel Today Stab

Hvis du googler "Protective Edge" vil du straks oppdage at det var en av lengste militære operasjoner i Israels historie. Operasjonen startet 8 juli og endte 26 august. I denne perioden ble tusenvis av raketter og missiler ukritisk skutt mot de fleste områder av Israel, inkludert Haifa og Jerusalem. De fleste av Israels innbyggere ble utsatt for fare.

Et år etter operasjonen ble avslutet har de fleste israelere gått tilbake til normale liv, mens noen fortsatt er inne i en helbredelsesprosess. En av dem er oberstløytnant Shay Siman-Tov, sjefen for Golani-brigadens 12. bataljon.

Siman-Tov har fantastisk og inspirerende historie som begynte etter at han ble alvorlig skadet for et år siden i Shuja'iyya, på Gazastripen under Protective Edge. Golani-brigaden som mistet et betydelig antall soldater hadde også mange soldater som ble såret, og Siman-Tov var en av dem. Han ble skadet da en vegg kollapset over ham, mens hans styrke var på oppdrag for å avdekke Hamas tunneler. Sårene var betydelig og ingen visste egentlig Siman-Tov ville komme gjennom vanskelighetene som møtte ham.

I den første måneden etter sykehusinnleggelse, lå Shay på intensiven. Han klarte ikke å puste på egen hånd og ble koblet til en respirator. På grunn av en skade i hans ryggmarg var det ikke klart om han noen gang ville stå på føttene eller være i stand til å bruke armene.

Til tross for sin skade tok Siman-Tov en avgjørelse om ikke å gi opp, og uansett ville han gjøre alt for å komme tilbake til et normalt liv, inkludert iføre seg sin IDF uniform igjen. Shay var velsignet med å ha sin kone ved sin side som oppmuntret og støttet ham gjennom hele prosessen. Deres positive holdning og sterk tro fikk uttelling og bare en måned etter innlaggelsen på sykehuset koblet de fra respirator og ble flyttet ham ut av intensivavdelingen. Ti måneder senere kledde Siman-Tov seg endelig i sin uniform, noe som han elsket og æret, og gikk ut av sykehuset ved hjelp av en "prekestol".

I dag ett år etter Protective Edge, er Shay Siman-Tov et levende bevis på at din tro og sterke ønske ikke har begrensninger. Hans kamp fortsetter, men han har lovet å ikke gi opp før hans helse er gjenopprettet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.