Arabisk hat omdannes til kjælighet for Israel

16. juli 2015 |  Charles Gardner

En egyptisk kirkeleder bosatt i Vest-London har fortalt hvordan hans hat mot sin gamle fiende Israel har blitt omdannet til kjærlighet gjennom å lese Bibelen.

Sameh Metry leder en levende arabisk menighet i Ealing, mens han samtidig tjener som sogneprest i en engelsk-talende kirke i nærheten St Hughs, Northolt. Han viste også sine pianoferdigheter da han ledet en herlig tilbedelse under en konferanse i Manchester med hensikt å bygge broer mellom Midtøsten etterfølgere av Jesus.

Han ble født inn i en koptisk ortodokse familie i Egypt og ble en gjenfødt kristen ved 15 års alderen.

Men han forklarte at selv kristne i Egypt oppfordres til å hate jøder og at desto mer intenst du uttrykker deg skriftlig mot dem destod høyere stjerne får du.

- Men da jeg leste om Israel i Bibelen fikk jeg kjærlighet til disse menneskene og noe som skjedde i mitt hjerte som prøvde å koble meg med dem. Jeg identifisert meg med dem og begynte å lure på om kanskje jeg hadde jødisk opphav.

Før han begynte et teologisk seminar i Singapore, advarte rektor ham om at de ba for Israel på skole, men ble positivt overrasket av å oppdage at det var ikke et problem for ham.

Han startet med hell en bibelskole i Egypt, med 350 studenter, men Egypts hemmelige tjeneste stengte den. Han ble kastet i fengslet for en tid og ble forhindret i å forlate landet, men til slutt kom han seg ut med hjelp av en vennlig tollbetjent og bosatte seg i London, hvor han grunnla en bibelskole og startet sin menighet.

På spørsmål om han tror arabere og jøder kan forsones, svarer han bekreftende, og legger til: Men bare i Jesus!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.