Overlevde Holocaust ved hjelp av kristne, hjelper nå forfulgte kristne i Midtøsten

17. juli 2015 |  Israel Today Stab

I en alder av 19 år var Arthur George Weidenfeld blant de mange jødiske menn som britiske kristne med hell reddet fra Nazi-kontrollerte Østerrike like før Adolf Hitler og hans kompanjonger satte i gang "den endelige løsning".

Sytti-sju år senere ønsker Weidenfeld å gjengjelde denne tjenesten ved å redde syriske og irakiske kristne fra den dødelige trusselen som kommer fra IS.

Weidenfeld ble sendt til England i 1938 av kvekere og Plymouthbrødre. Ikke lenge etter begynte han i forlagsbransjen med selskapet Weidenfeld og Nicolson. I 1976 førte hans overveldende suksess og filantropiske tanker til at Weidenfeld fikk tittelen Lord Baron Weidenfeld.

Denne uken fortalte Weidenfeld til avisen The Times at han - har en gjeld å betale tilbake, og har derfor etablert Weidenfeld Safe Havens Fund (Trygge Havn) en organisasjon som skal hjelpe midtøsten kristne med penger for å redde dem fra død eller tvangskonvertering.

Ifølge rapporter har fondet allerede fløyet 150 syriske kristne til Polen, hvor de vil støtte dem økonomisk de neste 12-18 måneder mens de kommer seg på føttene og kan integreres i sitt nye land.

Det opprinnelige målet er å få så mange som 2000 kristne ut av Syria i de kommende månedene.

Akkurat som under Nazi-Holocaust gjør verdens nasjoner svært lite for å hjelpe og redde de beleirede kristne i Midtøsten, og etterlater det til enkeltpersoner og mindre organisasjoner å takle denne umulig oppgaven.

Weidenfeld erkjenner at han ikke kan redde alle, men føler at det er av betydning at en jødisk Holocaust overlevende kan gi en hjelpende hånd til de kristne som er i dyp nød.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.