Frigitt terrorist etter Shalit-avtale, har igjen drept

21. juli 2015 |  Israel Today Stab

Israelsk sikkerhetstjeneste har frigitt identiteten til terroristene som var involvert i forrige måneds skyting, der Malaki Rosenfeld ble myrdet. Nok en gang viser det seg at en terrorist frigitt under Shalit-forhandlingene har vært involvert.

Terroristcellen som utførte angrepet ble ledet av Ahmad Najar, en av Hamas aktive medlemmer. Han bor for tiden i Jordan og utfører sin terrorvirksomhet, planlegging, organisering og finansiering av terror fra landet.

Najar har vært fengslet i Israel flere ganger i det siste. Den siste gangen i desember 2003 frem til han ble løslatt i oktober 2011. Han ble løslatt i forbindelse med Shalit sin frigivelse og forvist til Gaza etter å ha vært involvert i drapene på seks israelere. Han reiste senere til Jordan der han nå bor.

To av terroristene som var involvert i et angrep i nærheten Shvut Rachel krysset, ble arrestert av den palestinske selvstyremyndigheten, og anholdt av dem. Disse terroristene inkluderte lederen av cellen på Vestbredden. Den som utløste selve skuddene i angrepet, Mu'ad Hamed, har også vært en av Hamas sine aktive og har også tilbrakt tid i israelske fengsler for sine terroraktiviteter.

Nylig gjennomførte den palestinske selvstyremyndigheten bølge av arrestasjoner av Hamas-medlemmer. PA arresterte ca 170 antatte terrorister over hele Vestbredden. En palestinsk sikkerhetsoffiser sa nylig at det var en direkte kobling mellom økningen av de siste skytingene på Vestbredden og bølgen av arrestasjoner.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.