Bibelen har ikke forandret seg!

27. juli 2015 |  Israel Today Stab

Forrige uke kunngjorde arkeologer sammen med Israel Antiquities Authority at de hadde gjort en vellykket avdekkning av en forkullet Torahrull som først ble oppdaget i ruinene av en eldgammel synagoge for 45 år siden.

Rullen ble avdekket i 1970 under utgravninger på Ein Gedi ved bredden av Dødehavet. Det ble funnet inne i en hellig sarkofag som lå i restene av en synagoge som kan dateres tilbake til det 6. århundre e.Kr.

I flere tiår har den 1500 år gamle rullen vært stuet bort fordi den var altfor forbrent til å være leselig.

Men nylig har israelske arkeologer besluttet å forsiktig løfte på sløret til denne rullen og gjennomført en gransking med bruk ny avansert 3D-bildeteknologi.

Sjansen som bød seg gav uttelling og de åtte første versene av Moseboken ble snart gjort leselig.

Ved siden av Dødehavsrullene er denne boken det eldste fragmentet av Bibelen som finnes i moderne tid. Det er viktig av to grunner.

Rullen er enda et bevis på den eldgamle forbindelsen mellom det jødiske folk og dette landet, som står i sterk kontrast til dagens opinion som hevder at jødene er inntrengerne.

Som den messianske bloggen One For Israel påpeker, samsvarer teksten perfekt med den moderne hebraiske utgaven av Bibelen. - Dette viser at anklagene som slenges ut av andre religioner at som den bibelske teksten er blitt forandret er usanne. - Vi har enda et bevis på at Bibelen ikke har forandret seg en tøddel! Ikke i 1500 år!

FOTO: Rull fragment som den ble levert til The Lunder Family Dødehavsrullene Conservation Center (IAA)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.