Jøder som evakueres skaper uro i Netanyahus koalisjon

28. juli 2015 |  Ryan Jones

Statsminister Benjamin Netanyahus skjøre koalisjonen ser ut til å være i trøbbel etter at politiet med tvang fjernet beboerne fra et nybygd nabolag i den jødiske byen Beit El nord for Jerusalem.

Israels høyesterett beordret nylig at husene i den nye Dreinoff bydelen Beit El skulle rives, etter en begjæring fra de venstreorientert som hevder at husene ble bygd på "palestinsk" land.

På mandag barrikaderte såkalte jødiske "bosettere" seg i husene for å hindre at rivingen ble gjennomført. I de tidlige morgentimene tirsdag, møtte hundrevis av opprørspoliti opp for å evakuere nabolaget. Rundt 50 demonstranter ble arrestert under den påfølgende konfrontasjon.

Hele episoden gjør at de høyreorienterte medlemmene i Netanyahus koalisjon lurer på hvorfor politiet fikk grønt lys for evakuering når både statsministeren og hans forsvarsminister, Moshe Yaalon, hevder å være mot riving av Dreinoff nabolaget.

For hans del hevder Netanyahu at han jobbet for å styrke de jødiske samfunnene i Judea og Samaria, men at det må gjøres i samsvar med lov og godkjennes av domstolene.

Utdanningsminister Naftali Bennett fra Jødiske Hjem partiet har vært fraksjonens forkjemper for "nybygger" saken, og antydet at hans parti vil avslutte samarbeide med Netanyahu å forlate regjeringen om statsministeren ikke gjør det riktige i denne situasjonen.

FOTO: Jødiske nybyggere og opprørspoliti kampen i Samarian byen Beit El nord for Jerusalem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.