Rapport: Israel har eliminert barne-morder frigitt under fangeutveksling

31. juli 2015 |  Israel Today Stab

Israels Channel 2 rapporterte onsdag at et angivelig angrep fra det israelske flyvåpenet (IAF) på den syriske siden av Golan Høyden hadde eliminert den beryktede terroristen Samir Kuntar, sammen med fire andre lojale militante tilhengere av regimet til diktator Bashar Assad.

Kuntar ble fanget og fengslet av Israel i 1979 etter at han ledet en team av terrorister som infiltrerte den israelske kystbyen Nahariya fra Libanon. Der drepte han en politimann før han dro en israelsk pappa og hans fire år gamle datter ned til stranden og brutalt henrettet dem.

Mot mange protester ble Kuntar frigitt av Israel i 2008 som en del av en større fangeutveksling med den libanesiske terrormilitsen Hizbollah. På vei tilbake til Libanon ble Kuntar gitt en hjemkomst en helt verdig og lovet å fortsette med sin blodige jihad mot den jødiske staten.

På den tiden sa daværende president Shimon Peres at Kuntar verken ville bli tilgitt eller glemt og en ikke-navngitt forsvarer lovet at rettferdigheten en dag vil skje med den uomvendte terroristen.

- Samir Kuntar, som ble frigitt... under en fangeutveksling med Hizbollah, har blitt en død mann, sa embedsmannen til Yediot Ahronot. - Israel har eliminert ham.

Det israelske militæret nektet å kommentere hvorvidt dette løftet ble oppfylt på onsdag, men den engelsk baserte menneskerettighetsorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights antydet nettopp dette.

- Et israelsk fly traff en bil inne i byen Hader og drepte to menn fra Hizbollah, og tre menn fra regimets tilhengere som satt i populære komiteer i byen, sa organisasjonens leder, Rami Abdel Rahman.

Kuntar ble kjent for å ha blitt gitt kommandoen av en lokal milits med base i Hader.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.