Høyeste beredskap etter drap på palestinsk baby

31. juli 2015 |  Israel Today Stab

Israelske sikkerhetsstyrker var i høyeste beredskap innfor helgen etter at en 18-måneder gamel palestinske baby ble drept i det som syntes å være et brannangrep utført av jødiske ekstremister i Samaria.

Det brøt ut brann i to tilstøtende boliger i den palestinske byen Duma sør for Nablus (den bibelske byen Sikem) i løpet av de siste timene før fredags kveld. Bare en bolig var bebodd og familien der inne forsøkte å unnslippe. Men moren var angivelig ikke i stand til å nå sitt yngste barn ettersom flammene spredte seg. Både foreldre og et fire år gammelt barn ble behandlet for alvorlige røykskader.

Hebraisk graffiti med ordene "Lenge leve kong Messias" og "Hevn" ble funnet i nærheten, noe som øker mistanken om at dette var enda et nytt angrep fra jødiske ekstremister som er provosert over den politiske prosessen som ser ut til å ønske at forfedres hjemland overgis til palestinerne.

Andre slike angrep har vært rettet mot kristne institusjoner, som blir sett på som en åndelig trussel mot det jødiske folk.

Hittil har bare en håndfull slike angrep resulterte i dødsfall, eller til skader, og politiet forventer at palestinske ekstremister vil bruke fredagens tragedie som en unnskyldning for ytterligere vold.

Faktisk har Hamas allerede erklært en "dag av raseri" på Jerusalems tempelhøyde etter det økte jødiske nærværet på det hellige stedet, og brannangrepet vil bare øke denne spenningen.

Tusenvis av politiet blir beordret til Jerusalem og andre steder rundt om i landet for å hindre ytterligere blodsutgytelse, mens statsminister Benjamin Netanyahu lover at de ansvarlige for drapet på den palestinske babyen vil bli rettmessig straffet.

- Jeg er sjokkert over denne forferdelige kriminelle handlingen, sa Netanyahu. - Dette er et terrorangrep. Israel behandler all terrorisme hardt, uansett hvem gjerningsmennene er.

Noe forutsigbart overdriver de palestinske selvstyremyndighetene denne situasjonen og legger ut som om disse handlingene er dagligdagse, og truer med å dra Israel inn for den internasjonale straffedomstolen.

- Dette er en krigsforbrytelse og en forbrytelse mot menneskeheten, erklærte den palestinske lederen Mahmoud Abbas. - Vi vil ta dette til den internasjonale straffedomstolen, og ingen kan stoppe oss. Vi krever at verden handler. Hva tenker USA om disse forbrytelsene?

Samtidig hevder Abbas og hans regime at palestinsk vold mot jøder er en forståelig, til og med forsvarlig, etter den "israelsk okkupasjonen."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.