Arabere kaster brannbomber mot jøder

4. august 2015 |  Israel Today Stab

En 27 år gammel israelsk kvinne fikk moderate skader med første og andre grads forbrenninger på mer enn 20 prosent av kroppen etter at hun og hennes mann ble angrepet med brannbomber under kjøring til Nord-Jerusalem mandag.

Angrepet skjedde i et veikryss mellom nabolag i Beit Hanina (Arab) og Pisgat Ze'ev (jødisk) nord i Jerusalem.

Kvinnens mann ble ikke skadd i angrepet. Men en forbipasserende som forsøkte å hjelp til fikk røykskader, og en fotgjenger ble lettere skadet etter å ha blitt truffet av parets bil i det den gikk opp i flammer.

Den skadde kvinnen er etter sykehusets uttalelse i stabil tilstand og ligger for tiden på Hadassah Ein Kerem sykehuset i Jerusalem.

Politistyrker sikret raskt veikrysset og satte opp veisperringer i et forsøk på å pågripe gjerningsmennene. Myndighetene kastet også ut en gruppe arabiske ungdommer som hadde samlet seg for å se på at bilen ble truffet og begynte å brenne.

Brannbomber og steinangrep mot jødiske bilister er blitt vanlig i dette krysset, noe som også er blitt rutine andre steder på østsiden av Israels hovedstad også.

Jerusalems ordfører Nir Barkat sa i etterkant av mandagens angrep at - hver angrep med brannbomber er en terrorhandling. Vi vil ikke overgi oss til terror.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.