Muslimer angrep kristne på Tempelplassen

6. august 2015 |  Israel Today Stab

En kristen turist fra Frankrike ble angrepet av muslimer på toppen av Tempelhøyden på tirsdag etter å ha vinket med et israelsk flagg på jødedommens helligste sted.

Videoopptak av hendelsen viste den kristen mannen bli mobbet av minst fire overfallsmennene som slår han i hodet med steiner. Hans liv ble trolig reddet av israelsk politi som med makt eskorterte den blodige turist fra stedet.

Offeret ble fraktet til et lokalt sykehus, og rapporteres å være i stabil tilstand. Han risikerer nå anmeldelse for å ha forstyret den offentlige orden. Jøder og kristne har forbud mot å uttrykke sin tro på noen som helst måte, mens du besøker Tempelhøyden i frykt for voldelige muslimske angrep, akkurat slik som det som skjedde på tirsdag.

Fire overfallsmenn, inkludert et medlem av Islamic Trust som har oppsynet av Tempelhøyden, ble arrestert for å tatt del i angrepet på en kristen turist.

Allerede på onsdag signerte lokale muslimske og arabiske kristne ledere et dokument som hevder at jødene ikke har noen religiøs eller historisk tilknytning til Tempelhøyden, og bør derfor ikke få lov til å besøke dette hellige stedet.

Tempelhøyden er - rent og kun hellig for muslimer, erklærte den tidligere muftien av Jerusalem Sheikh Ekrima Sabri på en pressekonferanse som presenterte dokumentet ved navnet "Det velsignede Aksa-moske dokumentet."

Mange lokale arabiske kristne ledere har gått sammen om å støtte slike påstander fra sine muslimske kolleger, til tross for at det Nye Testamentet er full av beskrivelser av at Tempelhøyden det mest hellig stedet for det jødiske folk, inkludert Yeshua (Jesus) selv (Johannes 2: 15-16).

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.