Kong Husseins kristne fredsmegler

9. august 2015 |  David Lazarus

For Generalmajor Imad Saliba Maayah, var det å stifte fred med Israel som å se profetier gå i oppfyllelse. Den dekorerte, Bibel-troende, jordanske offiseren var håndplukket av kong Hussein til å være med i forhandlingsteamet som meglet freden mellom Jordan og Israel i 1994, en avtale som ble overholdt i mer enn 20 år.

På det tidspunktet var den kristne generalen nestkommanderende til stabssjefen i den jordanske hæren. Da forhandlingene ble fastlåst, vendte jordanerne seg til Maayah for å få ting tilbake på sporet med Israel.

− Kong Hussein ba meg ofte å snakke privat med [daværende israelsk statsminister Yitzhak] Rabin under forhandlingene, forteller Maayah til Israel Today i et intervju i Jordan. − Jeg hadde en grunnleggende tillit til Rabin. Jeg kan til og med si at jeg elsket ham. Han var en sterk talsmann for militæret, men vi visste alltid at han ville stå bak sitt ord.

Da forhandlingene ble avsluttet, ble generalen utnevnt til å samarbeide med Israel om et prosjekt for å bygge en ny bru med forbindelse mellom de to nasjonene. Broen Sheik Hussein åpnet grensene igjen mellom Israel og Jordan. − Det var den stolteste dagen i mitt liv, smiler Maayah, som hadde tjenestegjort i den jordanske hæren i 35 år.

Maayah er for tiden president i Den evangeliske synoden, som har tilsyn med de fleste evangeliske kristne i Jordan. I 2003 ble han valgt inn i det jordanske parlamentet.

− Da jeg var 15 år, visste jeg ikke at de kristne hadde sine egne, hellige skrifter. Jeg visste bare at vi muslimer har Koranen, minnes den tidligere muslimen. − Da en venn inviterte meg til en evangelisk kirke, følte jeg meg varmt velkommen. De ga meg et nytestamente, og da jeg var 17 år, forkynte jeg Guds Ord for mitt folk!

Den fredsskapende hærføreren har dette å si om dagens situasjon i Israel: − Jeg skulle ønske at Israel ville ta kontroll over grensene og stenge veien helt for Hamas.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.