De fleste israelere eier en Bibel, gir respekt for Guds Ord

10. august 2015 |  Israel Today Stab

En undersøkelse gjennomført i slutten av forrige måned viser at nesten alle israelske jøder eier en bibel, og at de fleste derfor setter Guds Ord høyt. Nesten halvparten av den jødiske befolkningen leser fremdeles fra Skriften, i allfall i spesielle anledninger.

Målingen ble gjennomført i anledning starten for "Åpne din Tanakh" (Bibel) konferansen på Herzog Academic College, som blir fulgt av 7.000 israelere og utenlandske besøkende. Konferanssen berører et bredt spekter av foredrag og workshops som omhandler Bibelen og dens plass i det moderne samfunnet, og da spesielt det israelske jødiske samfunnet.

Resultatene ble opprinnelig publisert i Israels største avis Yediot Ahronot, og viser at ikke mindre enn 95 prosent av alle israelske jøder har en bibel i sitt hjem.

En god 68 prosent av de spurte sa at de verdsetter Bibelen som en "hellig bok", og nesten halvparten (42 prosent) sier de leser Skriften innimellom.

Bare 15 prosent av israelske jøder sa de aldri leser i Bibelen, og bare 9 prosent sier de ikke har noen tilknytning til Guds Ord i det hele tatt.

FOTO: Statsminister Benjamin Netanyahu vertskap for et bibelstudium på hans offisielle residens i Jerusalem i fjor. (Flash90)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.