Falmer den kristne kjærligheten for Israel

12. august 2015 |  Kommentar: Brian Hennesey

Mange kristne sionister kan egentlig ikke forklare hvordan de ble kjær i Israel når noen spør. Eller hvorfor de elsker denne nasjonen. Om og om kan du høre dem si, - det bare skjedde. På et punkt var de helt uvitende og ukjærlige angående jødene og Israel, og rett etter på er de blitt lidenskapelig sionister.

Lidenskapen driver dem til å skrive avisinnlegg til protest mot negative artikler til nasjonen. Frivillig hjelper de til med å skrubbe antisemittisk graffiti av den lokale synagogen. Møter opp i hvert pro-Israel arrangement langt unna. Og ikke minst prøver å finne ut hvordan de kan skrape sammen nok penger til å besøke Israel.

Ofte oppdager de til sin forferdelse at de er den eneste i sin kirke som virkelig bryr seg om Israel. Og når de prøver å forklare hvorfor Israel er så viktig for andre kirkegjengere får det samme tomme blikket som de fikk da de fortalte sine ikke-kristne venner at de er blitt frelst.

Denne oppvåkning av kjærlighet til landet har selvsagt en guddommelig opprinnelse. Ingen kan forklare det. Men hvordan vil dette historiske frieriet ende til slutt? Er dette et kjærlighetsforhold som dømt akkurat som Romeo og Julie? Eller blir det kun som en kortvarig Hollywood-romanse?

Man kan ikke klandre jødene for ikke å tenke slik når kristne baserer seg på den populære endetidsteologien kalt opprykkelsen. Hvor mange ganger har vi offentlig angret på vår taushet under Holocaust? Og sverget at vi aldri igjen kommer til å forlate Israel eller jødene. Men mange kristne sionister holder på denne læren som lover dem å rykkes inn i himmelen ved første tegn på vanskeligheter. Akkurat når Israel trenger oss som mest.

Jeg ønsker ikke å spekulere her om hvordan Guds frelsesplan vil utfolde seg, eller når. Men hvis vi virkelig mener Yeshua er Messias for Israel, og ikke bare kirkens Kristus, da må nødvendigvis også Hans redningsplan innlemme "hele Israel." Både jødiske og ikke-jødiske utvalgte. Hvilket betyr at Hans siste dager frelsesplan på en eller annen måte må føre oss sammen med det jødiske Israel, for å stå sammen med henne og ikke la henne bli latt tilbake.

Jesus, Jeremia og Daniel beskrev alle den store trengsel som en tid med forferdelige kvaler som vil overmanne hele jorden med ondt, inkludert Israel. Jeremia sa: - Det er en tid for Jakobs trengsler! Men så la han raskt til: - Men han vil bli frelst ut fra det! (Jer. 30: 7)

Og Daniel fortalte oss at at når denne "tid av nød" oppstår vil erkeengelen Michael stå opp for å beskytte nasjonen og - alle som er skrevet inn i boken skal bli reddet. (Dan. 12: 1)

Jeg spør deg, vi som har kommet ut fra alle nasjonene gjennom troen på den jødiske Messias - er ikke våre navn også skrevet i denne boken? Er ikke tittelen på boken åpenbart i slutten av Bibelen og heter "Lammmets bok"? (Åp 21:27)

Jeg vil derfor si at dette frieriet mellom det jødiske Israel og tilhengerne av Yeshua kommer til blomstre til sitt fulle og bli en velsignet familiegjenforening, nå som vår tros hebraiske røtter åpenbares. Og vi vil alle leve lykkelig sammen. Så jeg vil høyt heve mitt Manischewitz-glass, og skåle "L'Chaim!" Og foran Moses og Paulus sitt hjertelige bryllup gratulere alle med - "Fryd deg, du hedning, sammen med ditt folk" (Rom 15:10).

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.