Jøder og arabere sammen om død og liv

12. august 2015 |  Israel Today Stab

Det ultra-ortodokse nabolaget Romema på nordsiden av Jerusalem var vertskap for et rørende eksempel på at jøder og arabere lever sammen og handler i fred, kjærlighet og gjensidig respekt.

Historien begynte i oktober i fjor, da en palestinsk-arabisk terrorist kjørte bilen sin inn i en folkemengde som ventet på bybanen i Jerusalems French Hill. Terroristen drepte i angrepet en ecuadoriansk turist og en 3 måneder gammel jødisk jente, Chaya Zissel Braun.

Ombord i en av de første ambulansene som kom frem til ulykken var den israelsk-arabiske akuttsykepleieren Ziad Dawiyat (bildet). Dawiyat uttalte i en pressemelding fra Magen David Adom (den israelske motstykket til Røde Kors) følgende:

- Vi fant en jente bevisstløs og som ikke pustet. Vi startet HLR og fraktet henne i meget alvorlig tilstand til Hadassah Hospital på Scopusberget, dessverre, ble hun der erklært død. Foreldrene var med oss i ambulansen. De var veldig forvirret og forstod ikke fullt ut situasjonen. Faren ble skadet i benet og jeg husker at han nektet enhver legehjelp før hans datter kom tilbake, men til min sorg, hun kom ikke tilbake.

Den eneste detaljen Shmuel Braun husker fra den dagen, midt i larmen og den overveldende sorgen, var tallet 12 klistret på siden av Dawiyat sin ambulanse.

Den fortvilte faren ble derretter svært oppmerksom på tallet 12 og ble hver gang minnet på sin datter og han ba at ingen andre foreldrene måtte oppleve hans smerte.

Nå etter 10 måneder, måtte Braun-familien på søndag, umiddelbart ha en ambulanse ettersom moren Chana, var i ferd med å føde sitt andre barn.

Minutter senere kom en ambulanse, og Shmuel ble sjokkert over å se igjen ambulanse nummer 12.

Dawiyat sa at da han løp opp til familiens leilighet, Shmuel mumlet noe om nummer 12, men akuttsykepleieren la ikke så mye i det, i stedet fokuserte han på Chana, der fødselen var kommet så langt at de ikke kunne kjøre henne til sykehuset.

Dawiyat og hans team handlet og forløste Braun familiens nye jentebaby i leiligheten. Først etter fødselen gjorde Chana seg plutselig til kjenne for Dawiyat. - Jeg husker deg, sa hun til ham, som innrømmet at han først ble overrasket og forvirret. - Du er sjåføren som fraktet oss etter terrorangrepet på vår første datter, fortsatte hun, og da innså Dawiyat hva som hadde hendt.

Mens Dawiyat fortsatte å gi hjelp til den nye Braun babyen, - klemte og kysset Shmuel meg. Det var veldig følelsesmessig.

Dawiyat fraktet senere Shmuel, Chana og deres nyfødte baby til et nærliggende sykehus for hjelp etter fødselen i den samme ambulansen der de hadde tatt et langt mer skjebnesvanger tur 10 måneder tidligere.

Oppsummering av bemerkelsesverdig dag, uttalte Shmuel, - Vi takker Herren, hærskarenes Gud for alt, også at vi fikk oss en datter i dag.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.