Hamas innrømmer at Israel ikke er skyld i vannkrisen

13. august 2015 |  Israel Today Stab

Israel får ofte skylden for alle problemene som oppstår hos de palestinske araberne. En av favorittanklagene er at Israel tar det meste av regionens vann til sine egne jødiske borgere, og dermed lar araberne få altfor lite av denne dyrebare ressursen.

Men en Hamas-drevet avis omtalte nylig en rapport som avslører at vannkrisen i Gaza, ikke på noen måte skyldes den jødiske staten.

I kartlegging av jordbruksareal som ble forlatt øde i kjølvannet av Israels tilbaketrekning fra Gaza i 2005, har avisen Al-Risalah funnet ut at dagens palestinske bønder får opp til seks ganger mere vann enn de tidligere jødiske jordbrukerne.

I de områdene som omfatter det tidligere jødiske samfunnet i Gaza har totalt 20 brønner blitt gravd opp frem til tilbaketrekkingen i 2005, for å kunne benytte seg av områdets grunnvanns ressurser. Disse brønnene pumpet et gjennomsnitt på 20-30 kubikkmeter vann per time til bruk for de jødiske bønder og deres landsbyer.

Hamas rapporterer at etter jødene flyttet ut av Gaza blir pumpet ikke mindre enn 120-200 kubikkmeter vann i timen på mer enn 110 brønner i samme område.

Når man ser på disse tallene, er det unaturlig at Gazas grunnvannsspeil er i alvorlig fare, og uten at Israel kan være skyld i det?

FOTO: Et palestinsk barn søker friskt drikkevann.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.