Forbereder Israel en invasjon av Syria?

17. august 2015 |  Israel Today Stab

Israelske styrker i nord har de siste månedene lagt planer for en mulig kortvarig invasjonen av nabolandet Syria, melder den israelske nyhetsportalen Ynet.

Ifølge den israelske hærens vurderinger, har Iran utstyrt islamistiske styrker i vestlige Syria inkludert den libanesiske terrormilitsen Hizbollah, med den hensikt å åpne en ny front mot den jødiske staten på Golanhøydene.

IDF tror tungt bevæpnede terroristceller vil infiltrere den israelske siden av Golan og angripe både jødiske og drusiske landsbyer. Dette scenarioet gjør det nødvendig med en kraftig israelsk reaksjon i Syria.

En annen mulighet er at de ulike jihadistene gruppene som holder den pågående borgerkrigen i gang i Syria, vil komme i en så desperat situasjon at de vil utløse et stort angrep mot Israel i håp om å trekke IDF inn i deres maktkamp.

Det er også usikkerhet rundt den store drusiske befolkningen i sør-vestlige Syria. Al-Qaida-jihadister har gjort fremskritt på de druser-kontrollerte områdene i de siste ukene, og mange druserne som er lojale mot Israel har bedt den jødiske staten om å gripe inn militært på vegne av sine brødre, hvis behovet skulle oppstå.

I Israel Today august 2015 utgaven, ser vi på muligheten for at Israels grenser snart kan utvide lenger øst for å beskytte druserne og andre ikke-fiendtlige elementer som i dag er truet av islamistene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.