Sarkastisk minister "lovpriser" verdens brillianse

20. august 2015 |  Israel Today Stab

Ministeren for infrastruktur Yuval Steinitz (bildet) gratulerte på onsdag det internasjonale samfunnet for sin "innovative og utavboksen tenkning" ved å tillate Iran å selv kontrollere sine egne kjernefysiske anlegg.

- Man kan bare lure på om de iranske inspektørene også må vente 24 dager før de kan besøke området og se etter bevis for avtalebrudd? la Steinitz til.

De spøkefulle bemerkningene kom som svar på nyheten at FNs vaktbikkje, Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), støttet ordning om at Irans egne eksperter skal inspisere områder som Parchin, det voksende og svært hemmelige atomanlegget i nærheten av Tehran.

Parchin er godt støttet av Irans tøffe islamske revolusjonsgarde, og er et av punktene som IAEA tidligere har mistenkt for å være involvert i et tidlig stadium av produksjon til atomvåpen.

Det iranske regimet har hatt i de siste ukene gjentatte ganger gjort det klart at den Obama-fremmeglede atomavtalen gjør det mulig for iranerne selv å sette grensene for eventuelle atominspeksjoner på iransk jord.

Det hvite hus forsøkte å tone ned rapporten, forteller Frankrikes nyhetsbyrået AFP, og sier de har "full tillit" til IAEA og FNs tilnærming til Iran.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.