Etnisk rensing av palestinere, men Israel står ikke bak

23. august 2015 |  Israel Today Stab

Mange palestinere som er blitt fanget av sjiamuslimske militsgrupper i Irak har blitt brutalt torturert og tvunget til å "tilstå" sitt påståtte engasjement i terrorisme, ifølge palestinske forsker Abu al-Walid.

Det har ført til en utvandringen av 19 000 av de 25.000 palestinerne som har bodd i Irak inntil nylig.

- Det er ingen hemmelighet at de fleste av de arabiske landene lenge har mishandlet sine palestinske brødre ved å utsette dem for en serie av apartheid-lignende lover og forskrifter som ofte nekter dem grunnleggende rettigheter, skriver den palestinsk-israelske journalisten Khaled Abu Toameh.

- I land som Irak, Libanon, Jordan, Egypt, bemerker han, har palestinere blitt behandlet som andre og tredje klasses borgere, noe som har tvunget mange av dem til å søke et bedre liv i USA, Canada, Australia og ulike europeiske land.

Situasjonen er enda verre i krigsherjede Syria, som palestinere i et mye større antall har flyktet fra de siste tre årene.

- Ikke bare forakter de arabiske landene palestinerne, men de presser dem til å være hovedproblemet for Israel alene, fortsetter Abu Toameh. - Det er derfor arabiske regjeringer siden 1948 har nektet å tillate palestinerne å permanent bosette seg i sine land og bli likeverdige borgere. Nå har disse arabiske landene ikke bare nekte palestinerne deres grunnleggende rettigheter, men dreper og torturere dem også. Det er å utsette dem for etnisk rensing.

Den arabiske journalisten har funnet mest interessant, - er den fullstendig likegyldighet som er vist av internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner, media og de palestinske selvstyremyndighetene mot mishandlingen som skjer av palestinere i arabiske land.

Han konkludere noe hånelig med at, - FN og andre internasjonale organer tydeligvis ikke har hørt om denne etniske rensingen av palestinere i den arabiske verden, fordi de er så besatt av Israel, at de ikke foretrekker å høre om de lidelsene som palestinerne opplever i andre arabiske regimer.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.