Jødisk enhetsdag

24. august 2015 |  Israel Today Stab

Hundretusener av mennesker i Israel og i jødiske samfunn i 20 land, deltok i Unity Day (enhetsdagen) − et år etter at palestinske terrorister kidnappet og drepte tre israelske tenåringer, som ble innledningen til 50-dagerskrigen i Gaza.

Bortføringen av Eyal Ifrach, Gilad Shaer og Naftali Fraenkel samlet jødene i en «Bring våre menn hjem»-kampanje. Nå gjør de etterlatte jødisk enhet til sine sønners legat. De opprettet Jerusalem Unity Prize, som tildeles tre individer eller organisasjoner som har jobbet for å samle jøder av alle bakgrunner til dialog og felles aktiviteter.

Blant mottakerne er Yossi og Raya Ofner, som stiftet Meeting for Israel, en årlig fottur på to måneder langs Israel National Trail. Arrangementet trekker cirka 8.000 israelere hvert år.

− Her er det sterke interaksjoner mellom mennesker som ellers ikke ville ha møttes, forteller Raya til Times of Israel. − Det er enkelt å stå sammen når noe dramatisk skjer, for eksempel da guttene ble kidnappet eller når det er krig og kriser. Det er som en berømt rabbiner fortalte meg en gang, − Vi vet hvordan vi skal dø sammen. Det er på tide at vi lærte oss hvordan vi skal leve sammen

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.