Renvasking av Holocaust

24. august 2015 |  Israel Today Stab

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas fremmet i sin universitetsavhandling et revisjonistisk syn på nazistenes Holocaust. Avhandlingen ble sendere utgitt i bokform. Derfor er det ingen overraskelse at mediene som styres av Abbasregimet er opptatt av det mange ville anse som fornektelse av Holocaust, eller i det minste en omskriving der man bagatelliserer den grusomme skjebnen til seks millioner europeiske jøder.

Da israelere markerte minnedagen etter Holocaust i vår, publiserte en offisiell avis i De palestinske selvstyremyndighetene, Al-Hayat Al-Jadida, en kronikk skrevet av spaltist Omar Hilmi Al-Ghould. Han hevdet at dødstallene etter Holocaust var blitt grovt overdrevet for å tjene sionistenes sak.

− Estimater varierer vedrørende antallet Holocaust-ofre, skrev han. − De som støtter sionistbevegelsen har overdrevet antallet ofre, og påstått at det dreier seg om seks millioner. Andre objektive forskere har anslått at det var mellom én og to millioner jødiske ofre. Al-Ghoul antydet forsiktig videre at det var jødene selv som kan ha hatt skylden, helt på linje med vanlig muslimsk opinion: − Uansett antall, handler det til syvende og sist om at en katastrofe som skadet jødene i Europa, oppsto på grunn av saker som gjaldt forholdene mellom de europeiske nasjonene og jødene som bodde blant dem.

Ifølge Al-Ghoul, så jødene som var ansvarlige for sionistbevegelsen på den tiden, en gyllen mulighet og ønsket å utnytte Holocaust:

− Sionistbevegelsen ønsket å oppnå en rekke mål: For det første vil de benytte seg av og bruke dette [Holocaust] til å utpresse de europeiske statene økonomisk og politisk, for å tvinge dem til å støtte det sionistiske, kolonistiske prosjektet.

For det andre vil de mobbe jødene til å immigrere til den israelske, etnisk-rensede staten, som [på det tidspunktet] var i de forberedende stadiene til å bli etablert. For det tredje ville de forsterke jødenes lidelse og mishandlingen av dem for å utnytte verdens sympati for dem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.