Det amerikanske valget om støtten til Israel

26. august 2015 |  Israel Today Stab

Det er fortsatt for tidlig å si hvem som blir den republikanske kandidaten, og bli den neste amerikanske president, men allerede nå gjør temaet seg gjeldene også i Israel.

Frontfigur Donald Trump og publikumsfavoritt Dr. Ben Carson har vært spesielt tydelige i sin støtte til Israel. Hard har kritikken av nåværende president Barack Obama og hans håndtering av forholdet til den jødiske staten også vært i fra de to.

Carson sa i et intervju med Fox News at Obamas atomavtale med Iran var bevis for hans forakt for jødene og en risiko for overlevelsen av jødenes nasjonale hjemland.

- Alt du trenger å gjøre, sa Carson, er som jeg har gjort, tatt turen til Israel. Snakk med vanlige folk, på begge sider. Jeg kunne ikke finne en eneste person som ikke føler at den amerikanske administrasjonen har snudd dem ryggen.

Når han ble utfordret om hvorvidt dette gjorde Obama til antisemitt, (som Carson antydet), svarte han: - Jeg tror alle som er mot overlevelsen av en stat omgitt av fiender, og av folk som ønsker å ødelegge dem, er antisemittisk.

Carson talte sterkt i mot Irans atomavtale, og advarte at dette setter - hele landet i fare, og representerer en fullstendig mangel på sunn fornuft.

I et eget intervju med NBCs Meet the Press, advarte Trump om at - Israel er i store problemer. Obama har virkelig latt Israel i stikken.

Han siktet til den mye omtalte Obama-fremmeglede atomavtale med Iran, som ifølge Trump, kommer til å gjøre det mulig for den islamske republikken å bli - en rik og mektig nasjon. De kommer til å ha atomvåpen. De kommer til å overta deler av verden som du ikke ville tro. Og jeg tror det kommer til å føre med seg et kjernefysisk holocaust.

Dessverre forklarte Trump, nå som avtalen er akseptert, vil det være nesten umulig for den neste presidenten, hvem det enn er, å bare "rive" kontrakten i to.

Likevel lovte Trump om han blir valgt vil han - vokte den avtalen så strengt at iranerne ikke har en sjanse. Like stygg som avtalen fremstår, vil jeg være mot brudd på avtalen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.