En bølge av vold mot Jerusalem

27. august 2015 |  Israel Today Stab

Palestinsk-arabiske opprørere kastet på torsdag brannbomber mot et israelsk politikjøretøy i Øst-Jerusalem. De som satt i kjøretøyet var i stand til å flykte da bilen gikk opp i flammer, men de ble lettere røykforgiftet.

I går ble en israelsk politimann stukket med kniv og såret i nærheten av Damaskusporten i Jerusalem. Han forsøkte å stikke flere andre israelere før han ble overmannet og arrestert.

Mannen, som hadde tatt seg ulovlig inn i Israel, er fra Hebron og har også tidligere deltatt i terror. Han ble i 1989 fengslet for mordet på den israelske professoren Menahem Stern, men løslatt sammen med mange andre palestinske fanger i 2013.

Brannbomber og knivstikking er det siste halve året blitt et stadig større problem for israelsk politi.

Dette er bare de siste angrepene i det myndighetene har identifisert som en stor økning i voldsepisoder i den israelske hovedstaden. I løpet av de siste to månedene har Jerusalem opplevd ikke mindre enn 580 innrapporterte angrep på sivile og sikkerhetsstyrker. Så mange som 477 av disse tilfellene var steinkasting på jødiske bilister, mens 28 var brannstiftelseangrep mot jødiske hjem og kjøretøy. Jødiske kirkegårder ble også gjentatte ganger skjendet.

Dette er utenomde enda flere voldsepisoder fra de avsidesliggende palestinske forsteder som Shuafat, Beit Hanina, Isawiya og Jabel Mukaber.

Aryeh King, et høyreekstrem medlem av Jerusalems bystyre, anklaget regjeringen for å binde hendene på sikkerhetsstyrkene når de skal håndtere disse utfordringene, i frykt for et politisk tilbakeslag.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.