Hvor er den kristne verden?

27. august 2015 |  Israel Today Stab

Bildet til venstre viser en ung kristen pike, som sammen med familien flyktet fra Syria, i forkant av at horder av jihadist inntok landet. I dag livnærer de seg som tiggere på gatene i det nordlige Tyrkia. Hun er en av svært mange i lignende situasjoner, men disse er heldige. Utallige andre kristne har blitt brutalisert og massakrert i Midtøsten de siste årene.

Bildet ble delt på Facebook av en israelsk kristen lobby, en gruppe med arabisktalende kristne driver lobbyvirksomhet for å fremme de kristnes utfordringer i Israel. De skriver at den jødiske staten faktisk er det eneste trygge stedet for kristne i den urolige regionen.

Tatt i betraktning den ytterste stillhet fra de kristne i vesten i deres forhold til syriske og irakiske kristne, som denne lille jenta, roper nå den israelske lobby organisasjonen ut til sine jødiske brødre og ber om at regjeringen i Israel må åpne grensene sine for disse kristne flyktningene.

Mens Israel kan være dårlig rustet til å håndtere en flom av flyktninger, var responsen fra den gjennomsnittlige israelere, i alle fall på Facebook, overveldende positiv.

- Vi må gi dem ly i Israel, skrev én jøde. - Ta dem til Land Israel !!!" insisterte en annen.

- Hvem vet bedre enn vårt folk hva lidelse er? sa en jødinne. - Hun burde søke tilflukt i Israel, anbefalte en annen kommentar.

Andre ble irritert på situasjonen og mangel på respons fra det globale kristne lederskapet.

- Paven er stum og døv, konkluderte en israeler, mens en annen påpekte at kristne ledere som paven, - bare tar hensyn når jøder og Israel er involvert.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.