Israels president: Det er vår rett å bebygge hele landet!

30. august 2015 |  Israel Today Stab

Israels president Reuven Rivlin uttalte forrige uke, uten å holde noe tilbake at det er riktig av jøder og den jødiske staten å bebo hele det bibelske landet Israel.

- Jeg elsker landet Israel av hele mitt hjerte. Jeg har aldri, og vil aldri gi opp dette landet. For meg, er vår rett til dette landet, ikke et spørsmål om politisk en debatt, sa Rivlin i et møte med jødiske bosettere.

Rivlin antydet at Israel enda mer fast må klamre seg til denne retten, gjennomføringen kan sikkert være diskutabel, med hensyn til fredsprosessen.

- Vi må ikke gi noen den tro at vi er i tvil om vår rett til vårt land, sa presidenten. - For meg er bygging av Israels land et uttrykk for at vi har en historisk rett, vår nasjonale rett.

Statsminister Benjamin Netanyahu og andre i den israelske regjeringen har lenge krevd en anerkjennelse av jøders religiøse og historiske tilknytning til dette landet og må være utgangspunktet for fredsforhandlingene med araberne.

Men Rivlin var også klar på at retten til å bosette landet Israel må også ledsages av en medfølelse og omsorg for den ikke-jødiske befolkningen.

- Vår suverenitet i dette landet betyr ansvar for alle som bor her, og forplikter oss alle til å opprettholde de strengeste moralske verdier, som bor i hver og en av oss, konkluderte Rivlin.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.