Å stjele Guds største skatter

3. september 2015 |  Israel Today Stab

En scene i filmen "Kvinnen i gull" gir en grafisk fremstilling av den vanskelige situasjonen som Israel står ovenfor i dag.

Mens blomster blir kastet mot nazistene som invaderer Wien før krigen, så er det ingen som løfter en finger for å hjelpe de egentlige ofrene: Det jødiske folket som forsøker å unnslippe den brutaliteten som de blir utsatt for.

Filmen, hvor blant annet Helen Mirren spiller, er basert på en sann historie som på en kraftfull måte viser hvordan antisemittismen spredte sitt hatefulle budskap. Maria Altmann, som flyktet fra Østerrike til USA da det ble klart at jøder var i stor fare, oppdaget 60 år senere at hennes familie ikke bare hadde blitt utsatt for forfølgelse fra nazistene, men at de også hadde blitt frastjålet flere kunstskatter, og spesielt et berømt maleri malt av hennes tante Adele Bloch-Bauer, som ble sett på som Østerrikets "Mona Lisa"-maleri.

I dag er Israel og det jødiske folket over hele verden like sårbare som de var under nazistenes tid, og kanskje enda mer nå. Selv om de nå har et hjem hvor de ønsket å leve i fred og trygghet, så blir de hele tiden utsatt for trusler fra fiender på alle kanter som ønsker ut utslette dem fra verdens overflate.

Og med hjelp av USA - som liksom skal være Israels nærmeste allierte - så har nå Iran fått tilgang til å fortsette og utvikle en atombombe som de vil bruke på å utføre sitt mål om å utslette staten Israel, og samtidig stryke terrorgrupper som Hisbollah og Hamas som begge har det samme målet.

Dessverre ser historien ut til å gjenta seg

Den tidligere visepresidenten i USA, Dick Chaney har sammen med sin datter Liz sammenlignet atomavtalen mellom Iran og de seks verdensmaktene med Münchenavtalen som banet veien for Annen verdenskrig. Obamas avtale, som åpner for at den største terrorsponsoren i verden nå kan lage en atombombe, dessverre minner veldig mye om den britiske statsministeren Neville Chamberlains Münchenavtale i 1938, sier de. De ble begge inngått fra et ståsted hvor man hadde en svak leder som var villig til å gjøre hva som helst for å tilfredsstille en ideologisk diktator.

Dr Mike Evans, som er en nær venn av Israel ledere og grunnlegger av Friends of Zion Heritage Centre i Jerusalem, skriver: "Selv om Obamas regjering garanterte for inspeksjoner "når som helst og hvor som helst" så har de inngått en avtale hvor Iran må bli advart 24 dager på forhånd før en inspeksjon. Vi har også fått vite at ingen amerikanere kan være en del av inspeksjonsgruppen. Nå har vi også fått vite at Iran kun vil tillate inspektører fra Det internasjonale atomengeribyrået som de selv har godkjent. Hvis dette ikke hadde vært så tragisk, så hadde det faktisk vært komisk... Men det er veldig alvorlig, og Israel og det jødiske folket står i fare som aldri før."

Dr. Evans, som er en jødisk etterfølger av Jesus som ønsker å hjelpe overlevende etter Holocaust som lider, legger til: "6. oktober 1943 ankom en gruppe amerikanske rabbinere Det hvite hus for å få audiens hos daværende president Franklin Roosevelt. De planla å vise ufeilbarlige bevis på at nazistene kom til å forsøke å utslette hele den jødiske befolkningen i Europa".

Men rabbinerne ble nektet møtet, USA lanserte ingen redningsplan, og seks millioner jøder ble drept. Denne gangen nekter USA å lytte til Israels bekymringer vedrørende Irans plan om å utslette jødene med en atombombe. Men det jødiske folket vet at de ikke står alene for kristne over hele verden står sammen med dem.

"Vi må ta Irans trusler på alvor" sa James Woolsey som var lederen for CIA under Clintons tid som president. "De som mener at Irans trusler kun er retoriske, er de samme menneskene som i slutten av 1920-tallet og i starten av 1930-tallet sa at Hitlers "Mein Kamf" kun var retorikk.

Men hvem vil i dag løfte fingeren hvis Israel blir invadert av landets fiender? Hvis Israel skulle besvart angrepet med å forsvare seg så ville det utløst et enormt sinne over hele verden. Snakk om hykleri!

Vi er i dag vitne til en ny æra av antisemittisme som ofte er skjult som noe edelt, slik som når Vesten støtter palestinere som fremstilles som ofre for okkupanter som stjeler landet deres, men som egentlig er et land som tilhører Israel. Ikke bare går jødisk historie i Israel flere tusen år tilbake, men landet ble også gitt dem av Gud (1. Mosebok 12:7). Og hvis ikke det er godt nok for politikerne så er landet også deres etter den internasjonale avtalen som ble signert i San Remo i Italia i 1920. Men palestinerne og deres støttespillere jobber med å forvrenge vårt bilde og omskrive historien.

En annen film jeg også så denne uken mens jeg passet på min syke mor var den klassiske musikalen South Pasific fra 1958. Manuset var skrevet av den legendariske jødiske duoen Richard Rodgers og Oscar Hammerstein, og det var ikke overraskende at spørsmålet om rase spilte en viktig rolle i denne filmen. Det kommer godt fram i filmen at "folk blir opplært til å hate", og ikke født på den måten.

Når det gjelder maleriet i filmen "Kvinnen i gull" så stjal også nazistene Adele Bloch-Bauer identitet slik at det ikke skulle bli gjort kjent at kunstneren bak maleriet var jøde. Men med hjelp fra hennes familie og en advokat så klarte hennes niese å stille myndighetene i Østerrike for retten. Maleriet ble senere fraktet til USA og solgt til et galleri for 100 millioner dollar. Dette fungerte som en gjenopprettelse av rettferdigheten.

Men dette bleknet sammenlignet med smerten Maria opplevde etter å ha blitt adskilt fra sine foreldre som var alt hun kjente til og elsket i verden da hun sammen med sin ektemann skulle forsøke å flykte for å komme til en fri verden.

Etterfølgere av Jesus, som også var jøde, må ikke gjøre den samme feilen to ganger ved å se den andre veien mend Guds utvalgte folk nesten blir utslettet. Det er på tide å stå opp og tale ut sannheten slik som Dr. Evans gjør gjennom sitt arbeid for Holocaust-overlevende og andre som fortsatt er preget av det som skjedde for noen tiår siden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.