Gazas innbyggere risikerer alt for å komme til Israel

3. september 2015 |  Israel Today Stab

Palestinere som blir oppdratt på Gazastripen blir opplært til å tro at Israel er et blodtørstig monster som ønsker at alle palestinere skal dø. Likevel viser det seg at mange palestinere ikke tror på disse løynene da antallet mennesker fra Gaza som ønsker å bo i Israel øker.

Hver dag krysser palestinere grensen og forteller om de forferdelige levevilkårene de opplever under Hamas.

I starten fryktet det israelske forsvaret, som kontrollerer grensen, at økningen i antallet mennesker som krysset grensen skulle vise seg å være en ny bølge av terrorister, men avhør viser at de fleste som krysser grensen gjør det i frykt for Hamas, og at de heller ønsker å sitte fengslet i Israel, hvor de i det minste vil få tre måltider om dagen.

Hamas på sin side jobber for å demme opp for denne bølgen ved å sende bevæpnede soldater som patruljerer grensen og tvinger flyktninger til krype langs bakken i lange strekninger og deretter krype under gjerdet. De som blir oppdaget på Gaza-siden blir henrettet.

"Vi er redde for Hamas, og overvåkningen er ment til å hindre oss fra å flykte fra Gazastripen" sier en flyktning i et intervju med den israelske nyhetsportalen NRG. Hamas skal visstnok være redde for at de som flykter fra Gazastripen skal begynne å samerbeide med Israel.

Siden krigen i Gaza i fjor sommer, som ble startet etter en økning av avfyrte raketter fra Hamas mot det sørlige Israel, har situasjonen på Gazastripen synket til det verste det noen gang har vært. Innbyggere på Gazastripen lider i mangel på mat og andre nødvendigheter, og all humanitær hjelp blir konfiskert av Hamas. Et eksempel på dette er all sementen som skulle blitt brukt til å gjenoppbygge område, men som Hamas istedet bruker på å bygge nye smuglings- og terrortunneler.

De fleste asylsøkerene blir med en gang fanget opp av det israelske forsvaret. Etter å ha blitt avhørt blir nesten alle returnert tilbake til Gazastripen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.