Blogg: Et sted for soldater som ikke har familie

8. september 2015 |  Esti Eliraz

Michael Levin, en ung mann fra Philadelphia, flyttet til Israel for å frivillig tjenestegjøre i Det israelske forsvaret. Han ble drept i det sørlige Libanon. Det ble for tre år siden opprettet et senter for soldater som ikke har familie. Senteret ble opprettet til Michaels minne.

Antallet soldater i Israel som ikke har noen familiebånd i landet er 5760 i Israel og 2800 i andre land. De kommer fra Russland Sør-Amerika, Tyskland, Frankrike og Nederland. For disse gjelder loven om returnering.

En gang i måneden organiserer en stor middag i en synagoge i Jerusalem og i en synagoge i Tel-Aviv. Også under Hanukkah, Løvhyttefesten, Purim og uavhenighetsdagen kommer soldatene sammen og griller.

I Tel-Aviv har senteret åpnet en nattklubb for soldater som ikke har familimedlemmer i landet. Dette er ikke bare et møtested, men stedet er også utrustet med praktiske ting som vaksemaskiner og tørketromler.

I tillegg til fem kontorarbeidere som er utplassert over hele landet så er det i tillegg 240 frivillige som møter soldatene personlig. De bidrar meg veiledning til soldatene og eventuelle problemer de måtte ha.

Lederen for organisasjonen, Jacky Oud, ser at en viktig del av dette arbeidet er å ta vare på soldatene etter endt tjenestetid. Dette inkluderer blant annet å hjelpe de til å fullføre sin utdannelse, gi de jobbtrening eller hjelpe de medå starte en bedrift. Oud er hele tiden i direkte kontakt med andre organisasjoner som hjelper pensjonerte soldater.

Jacky Oud fortalte oss om en ung mann fra Mea Shearim. Ingen av hans familiemedlemmer ønsket å delta på hans innvielses-seremoni så Oud dro selv til seremonien med ham.

Det var også en ung mann som drømte om å komme inn på Bezalel Academy of Art. Med hjelp fra pengestøtte fra utlandet klarte han å betale skolepengene og han fikk begynne på skolen.

I et halvt år har dette senteret for ensomme soldater også holdt nattskole for soldater slik at de kan få vitnemål og komme inn på universitetet. Det undervises i matte, engelsk, hebraisk, bibelstudier og geografi.

Jacky Oud møter selv personlig alle soldatene og gir dem oppfølging etter at de er ferdige i militæret for å hjelpe de videre med jobb og studier.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.