IDF forbereder seg til å krige mot IS-inntrengere

8. september 2015 |  Israel Today Stab

Når og hvordan vil de raskt voksende IS-styrkene på Sinai angripe Israel? Det siste året har dette spørsmålet hjemsøkt den israelske etterretningsgruppen, og de har strevd med å finne et svar.

Grunnen til at det er vanskelig å få en oversikt over situasjonen er at denne IS-gruppen opptrer i stor grad på en uorganisert måte i en stor og åpen ørken med støtte fra lokale beduinsmuglere.

Men selv uten fastsatt etterretningsinformasjon så er Israels kjente Caracal-bataljon til å kjempe mot jihadistene. Bataljonen, som har fått sitt navn fra en katteart hvor man ikke kan se forskjell på kjønnene, er kjent for å bestå av både kvinnelige og mannlige soldater. Omlag 70 prosent av soldatene i bataljonen er kvinner, og dette skal IS visstnok ikke være glade for.

Det verste som kunne skjedd, og som IDF jobber ifra at vil skje, er at IS skal angripe grenseovergangene Nitzana og Kerem Shalom, og at de deretter skal angripe israelske landsbyer ved grensen.

Et slikt angrep vil minst kreve flere titalls IS-soldater, og angrepet vil ligne på angrepene fra den egyptiske militærbasen på Sinai hvor mange politimenn og soldater ble drept. Slik som hovedorganisasjonens mål er i Irak og i Syria så ønsker disse IS-soldatene å både utføre angrep og å okkupere landområder.

Israel har et gjerde langs store deler av landet grense til Egypt, men Israel vil ikke kunne stå i mot et omfattende angrep fra IS. Det er derfor Caracal lenge har patruljert grensen, og at de i dag for første gang gjennomgår intens kamptrening akkurat slik som infanteri -og fallskjermbrigadene Golani og Givati.

Oppdraget er enkelt. Hvis IS-styrkene klarer å komme seg gjennom den israelske landsbyen så vil Caracal respondere hardt og være først ute med å angripe. Deretter vil også andre israelske styrker bidra.

Bataljonens kommandant, kaptein Ksusha Levin, sier at hun vil være en av de første som vil hilse på den mest brutale terrorgruppen i verden under deres første besøk i Israel. "Jeg vet ikke når de kommer til å angrip" fortalte hun til en israelsk nyhetsportal. "Vi er sterkere enn fienden, men vi forbereder oss på det mest brutale og ektremet scenariet".

ifølge oppdaterte beregninger så er det anslått at IS-styrkene på Sinai, som begynte som en utspringsgruppe fra al-Qaida, er mellom 2000-3000 menn med maskingevær og avanserte antirakett-systemer.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.