Irans leder: Israel vil være borte om 25 år

9. september 2015 |  Israel Today Stab

Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, forklarte på onsdag hvorfor Israel ikke er fornøyde med de vestlige stormaktenes atomavtale med Iran. Han kom også med trusler og sa at den jødiske staten ikke kom til å eksistere om 25 år.

I uttalelser som han publiserte på sin offentlige Twitter-konto skrev Khamenei at Israel ikke trengte å være fornøyde med at Iran ikke kom til å få atomvåpen innen de neste 25 årene.

Han advarte nemlig "sionistene" om at de likevel ikke kom til å eksistere om 25 år uansett.

På gebrokkent engelsk skrev han som følger: "dere vil ikke komme til å oppleve de neste 25 årene. Hvis det er Allahs ønske så vil det ikke eksistere en sionist-stat om 25 år. (Og) frem til da så kommer de heroiske jihadistene til å sørge for at sionistene ikke får være i fred.

På toppen av det hele påminnet Khamenei sitt publikum om at, avhengig av atomavtalen, så var USA fremdeles "Den store satan".

I slutten av forrige måned avslo det iranske regimet påstander om at landets atomavtale med Vesten var et tegn på at Iran var i ferd med å bli mildere, også i forhold til Israel.

Khamenei viktigste rådgiver, Ali Akbar Velayati, la vekt på at "Iran aldri vil anerkjenne Israel. Vi mener at Israel er et røverfolk og et okkuperende regime som vi aldri vil komme overens med".

Hossein Sheikholeslam, som er rådgiveren til parlamentets talsmann for internasjonale saker, gikk enda lengre og uttalte i Teheran at " Israel burde bli tilintetgjort. Dette vil alltid forbli vårt hovedmotto".

Samtidig fortsetter vestlige ledere som er involvert i atomavtalen å si at disse uttalelsene og truslene fra det iranske regimet kun er "skuffende".

I uttalelser som er svært like hennes vestlige kolleger sa Tysklands forbundskansler Angela Merkel på en pressekonferanse i Berlin at "Måten Iran snakker om Israel på er uakseptabel. Det er skuffende at det ikke har skjedd en endring når det gjelder deres anerkjennelse av staten Israel."

Israel på sin side har ikke råd til å ha en slik flåsete holdning til truslene fra Iran. "Som et medlem av det jødiske folket som overlevde Holocaust, så tror jeg på mennesker som sier ar de ønsker å utslette meg", sa Knesset-medlem Yuli Edelstein til til FNs generalsekretær Ban Ki-moon under et besøk i New York.

"Ingen er nødt til å elske Israel", fortsatte Edelstein. "Det er fint og helt greit å gi uttrykk for at man er uenig, men du kan ikke true med å ødelegge oss."

Israel argumenterer for at avtalen, som er regissert av USA og som Iran allerede nå sier de ikke har noen intensjon om å overholde, vil tillate Iran å fremdeles jobbe med å oppnå atomvåpen, med liten eller ingen risiko for å bli straffet med sanksjoner. Selv om det ifølge avtalen kan bli gjeninnført sanksjoner, så har få tro på at de vestlige landene som har etablert lukrative økonomiske bånd, kommer til å gjøre dette.

Og også uten atomvåpen så tar ikke hevingen av sanksjonene tak i det faktum at Iran støtter flere terrorgruppr som utfører voldelige handlinger mot Israel. Det er også ventet at denne støtten vil bli enda større etterhvert som sanksjonene mot Iran heves.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.