Russlands militære opprustning i Syria bekymrer Israel

10. september 2015 |  Israel Today Stab

Israelske offiserer har uttrykt bekymring over rapporter om at Russland driver med en stor, militær opprustning i nabolandet Syria. Israel frykter at dette kan få langvarige konsekvenser for den jødiske staten.

Flere kilder har i det siste rapportert om at Russland jobber med å frakte store mengder russiske soldater og utstyr, blant annet jagerfly, inn i det krigsherjede Syria for å stryke president Bashar Assads regimet i landet.

"Vi har blitt informert om at russerne går inn i en aktive deltagelse" sa Amos Gilad, seniorrådgiver til Israels forsvarsminister Moshe Yaalon, under en pressekonferanse nylig.

Ram Ben-Barak, general i Israels etterretningstjeneste, uttalte til Reuters at denne utviklingen "kan få store konsekvenser for oss".

Den første, og mest åpenbare bekymringen dreier seg om at Israels angrep på syriske mål kan føre til at russiske soldater dør, og at Jerusalem og Moskva dermed havner i en direkte konflikt med hverandre.

Israel har utført flere luftangrep mot medlemmer av det syriske militæret som mistenkes for å transportere avanserte våpen til sine allierte i Hisbollah. Det israelske militæret har gjentatte ganger besvart med å avfyre raketter mot Syria hver gang artilleri fra Syria har truffet Golanhøydene.

En annen grunn til å bekymre seg er at denne utviklingen viser USAs avtagende makt i Midtøsten.

Samtidig fortsetter IS og andre terrorgrupper å rive regionen fra hverandre, og dette er nødt til å stoppe. Mange som bor her mener at USA og de vestlige landene gjør for lite for å stanse disse gruppene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.