Kristne skoler i Israel streiker fremdeles

16. september 2015 |  Aviel Schneider

Offentlige, kristne skoler over hele Israel er ute i streik. Elever, lærere og foreldre fra den kristne, arabiske befolkningen har holdt demonstrasjoner utenfor boligen til Israels finansminister Moshe Kahlon i Haifa.

"Barna sitter hjemme og myndighetene gjør ingenting", står det på plaktatene til demonstrantene. "Vi ønsker også å feire det nye skoleåret på samme måte som dere feirer det jødiske nyttåret", roper folkemengden.

Skolene åpnet offisielt den 1. september for alle unntatt de 33.000 studentene på de 47 offentlige, kristne skolene etter at myndighetene ikke etterfulgte deres krav.

De kristne skolene ble bevilget 56 millioner dollar for det kommende skoleåret og myndighetene forsøker nå å bli enige om å gi skolene ytterligere 25 millioner dollar.

Det er ikke uvanlig at det blir avholdt streik i starten av skoleåret i USA, og disse er ofte knyttet til budsjettet. I år er det de kristne skolene som streiker, men i de tidligere årene har sekulære og ultraortodokse jødiske skoler gjort det samme.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.