Bryr verden seg egentlig om palestinerne?

21. september 2015 |  Ryan Jones

Videoen av at det palestinske politiet brutalt banker opp en ung, palestinsk gutt (se nedenfor) tvinger oss til nok en gang å stille spørsmålet: Bryr verden seg egentlig om palestinerne?

Ja, video ble spredt på arabiske sosiale medier hvor den møtte sterk motstand. Men den fikk nesten ingen oppmerksomhet utenfor Midtøsten. Oppmerksomheten i videoen ble rettet mot at politimennene opptrådde uavhengig og de ble straffet, men det palestinske politiet mottok ingen skyld for hendelsen.

Se for deg at en gruppe israelske soldater eller politimenn hadde gjort det samme. Europarådet hadde samlet seg til et ekstraordinært møte, USA og europeiske land hadde kommet med fordømmelser, og Den internasjonale straffedomstolen i Haag hadde kommet inn i bildet - for ikke å nevne at hele verdens media hadde viet hendelsen betydelig oppmerksomhet.

Men gutten ble ikke banket opp av jøder. Selvsagt ble utfallet for ham de samme, men det er identiteten til de som utførte handlingen som er det viktige. Palestinere som banker palestinere betyr ingenting. Israelere som banker en palestiner betyr veldig mye.

Det er derfor vi må spørre oss: Bryr verden seg virkelig om at palestinerne skal ha det bra? Eller handler det egentlig heller om å sverte Israel? Er behandlingen av individuelle palestinere viktig, eller er fokuset heller på de som utfører handlingen?

Hvis ikke Israel var involvert i sakene som har med palestinere å gjøre; hadde da palestinerne fått noe oppmerksomhet i det hele tatt? Vier verden noe oppmerksomhet til de mange tusen palestinerne som hele tiden opplever misbruk utført av Hamas, Fatah eller de mange andre bevæpnede palestinske gruppene?

Denne videoen og den tause responsen på den viser nok en gang at den eneste gangen at verdenssamfunnet bryr seg om et palestinsk liv, er hvis det å vie det oppmerksomhet samtidig åpner opp for muligheten til å sverte jødene og fordømme deres stat.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.