Jom Kippur-krigen - 42 år senere...

24. september 2015 |  Israel Today Stab

I går var det Jom Kippur - den jødiske Forsoningsdagen. For 42 år siden falt Jom Kippur på 6. oktober da Egypt og Syria, med støtte fra andre arabiske land, angrep Israel fra både Sinaihalvøyen og Golanhøydene. Krigen varte fra 6. oktober til 26. oktober i 1973. Omlag 2000 israelere ble drept og 6000 ble såret.

Jom Kippur-krigen var kanskje den verste krigen som Israel har opplevd til dags dato, og den etterlot seg dype arr som kanskje aldri vil bli helt borte.

Shimon (75) sa: "Jeg var 33 år gammel og jeg ledet soldatene mine til krig i Golanhøydene. To bataljonssjefenr og syv soldater døde ved siden av meg ved fronten. Jeg tenkte på min kone og mine tre barn hjemme og jeg ba inderlig til vår Herre om at Han måtte spare mitt liv. Gud hørte min bønn.

Lenge etter at krigen var over klarte jeg fremdeles ikke å glemme det jeg hadde sett. I jødedommen så må hele kroppen til en avdød person begraves. Ingen deler av den avdødens kropp skal ligge igjen på slagmarken. Selv midt under kampene måtte vi derfor samle sammen kroppsdelene til de falne soldatene. Etter noen dager så klarte jeg ikke lenger synet av kroppsdeler eller de døde soldatene".

Det finnes ikke en eneste israelsk familie som ikke har måttet oppleve sorgene som følger med krig og terror. Israel var såret og det ble vanskeligere for mødre å la sine barn bli rekruttert av Det israelske forsvaret og se de tre inn i det ukjente.

Du som er en kjær venn av Israel har muligheten til å støtte våre barn og barnebarn. Gi en pengegave som vil gå til gaver til våre soldater. Vis dem din kjærlighet og støtte. Må Herren velsigne deg i denne tiden. Amen!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.