"Netanyahus regjering vil falle i 2016"

24. september 2015 |  Israel Today Stab

Den har hatt makten i knappe seks måneder, og allerede er det snakk om at statsminister Benjamin Netanyahus regjering skal kollapse og at det må avholdes et nytt valg i Israel.

"Vi vil være en parti som det vil lønne seg å se opp for under valget i 2016 - og jeg er fullstendg overbevist om at det vil bli avholdt et nytt valg da" uttalte den tidligere utenriksministeren og lederen for partiet Yisrael Beiteinu, Avigdor Lieberman, i slutten av forrige måned.

I forrige uke gjentok Lieberman denne uttalesen og insisterte på at neste gang israelerne skulle stemme, så ville valgresultatet bli et ganske annet. "Det finnes mange alternativer til Netanyahu i det politiske systemet" uttalte han til den ultra-ortodokse radiokanalen Kol Barama. "Yisrael Beiteinu kan få 20 seter og bli det ledende partiet".

I en egen tale til Knesset uttalte den tidligere finansministeren og lederen for pariet Yesh Atid, Yair Lapid, at han var enig. "Denne regjeringens dager er talte", sa Lapid. "Budsjettet som de har laget vitner om at de ikke kommer til å sitte ved makten i et år til".

Den hebraiske pressen har skrevet mye om dette temaet og mener at det kan bli nødvendig å avholde tidlige valg. Netanyahu er for tiden leder av en svært smal flertallsregjering som har 61 av de 120 setene i Knesset. I tillegg har allerede flere koalisjonspartnere truet med å etterlate "Bibi" med et mindretall i Knesset og dermed skape en krise for Netanyahu.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.