Israel er bekymret for Irans bakkestyrker i Syria

29. september 2015 |  Israel Today Stab

Israels energiminister Yuval Steinitz uttrykte på tirsdag bekymring over iranske styrkers tilstedeværelse i Israels naboland Syria.

Det krigsherjede regimet til Syrias diktator Bashar Assad har i lang tid mottatt økonomisk og logistisk støtte fra Iran, men nye rapporter peker nå på at det er mulig at Iran har sendt bakkestryker til landet for å hjelpe Assad med å forbli ved makten. Dette kommer i tillegg til tilstedeværelsen av en stor mengde soldater fra Irans allierte terrorgruppe Hisbollah, samt de russiske styrkene som har begynt å komme de siste ukene.

Steinitz la i et intervju med Army Radio vekt på Israel fremdeles ikke tar et offisielt standpunkt i hvorvidt Assad burde tre ned fra sin posisjon som president eller ikke, da de fleste av opprørsgruppene i landet er enda verre enn det han er. Han sa likevel at det er et farlig feilgrep å la Iran flekse sine militære muskler på denne måten.

Denne handlingen "har åpnet en direkte from mellom Iran og Israel", advarte Steinitz. Han oppfordret Russland og det internasjonale samfunnet om å "forsikre seg om at Irans styrker forblir i Iran".

Fra før av frykter Israel at det skal oppstå sammenstøt mellom russiske og israelske stryker ved en feiltagelse. Et sammenstøt mellom iranske og israelske stryker kan på sin side være en unnskyldning for Teheran å utføre et rakettangrep mot den jødiske staten.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.