Egyptisk aktivist: Arabere er sjalu på Israel

29. september 2015 |  Israel Today Stab

Sherif Gaber, en 22 år gammel egyptisk mann som ble kjent i 2013 da han fordømte islam, har publisert en ny video på arabisk på nettstedet YouTube hvor han forklarer at han beundrer og støtter Israel i landets konflikt med den arabiske verden.

Gaber forklarer at for fire år siden i 2011 var han blant de mange egypterne som sto klare til å delta i det "tredje palestinske opprøret" hvor hele den arabiske verden samlet skulle angripe Israel i et siste angrep.

Men Gaber forklarer at "det var da jeg var en dum muslim".

Heldigvis tok Gaber seg tid til å virkelig forsøke å forstå situasjonen. Selv før han innså Israels rett til deres land forestilte han for seg en tilværelse hvor Israel ikke eksisterte, eller hvor Israel hadde blitt utslettet. Hans konklusjon? Det var ingen sjanse for at "Palestina" ville ha utnyttet landet halvparten så bra som det Israel gjør.

Gaber sammenlignet situasjonen med en stum mann som finner en mikrofon, og at det kommer en annen mann som kan snakke og ønsker seg mikrofonen. "Hvis du tenker logisk på det" sier han, "så ser man at Israel, eller mannen som kan bruke mikrofonen, er den som burde få den, da den kan være til nytte for ham i motsetning til han som ikke kunne bruke den".

Deretter begynte han å liste opp noen av Israels uforholdsmessig prestasjoner, spesielt innenfor områder som vitenskap og teknologi, i tillegg til befolkningsveksten, økt jordbruksomsetning og en utvidelse av industriell produksjon, samtidig som Israel reduserer landets bruk av naturressurser.

En palestinsk stat på sin side "ville vært lik alle de andre arabiske landene... som stjeler fra sitt folk", advarte Gaber.

Han avsluttet med å si at selv om de arabiske landene på et mirakuløst vis hadde klart å bekjempe og ødelegge Israel, så ville ingenting endre seg på tross av hva det internasjonale samfunnet sier, da den egentlige roten til den muslimske verdens hat for Israel ligger ikke ligger i Israels suverenitet over sitt land.

Israels prestasjoner "på så kort tid vitner om hvor intelligente og sterke israelerne er", forklarer Gaber. "Og dette viser samtidig hvor svake landene som ligger i nærheten av Israel faktisk er... Alt dette sinne og all volden handler om sjalusi. Begravet dypt i sinne og volden finner man faktisk en stor bedundring (for Israel) ...fordi de ønsker at deres egne land en dag kan se likedan ut".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.