Kommentar: Israel - Guds øyesten

30. september 2015 |  Charles Gardner

I det vi trer inn i det jødiske nyttåret mens den søte smaken av epler som er dyppet i honning fremdeles er i vår munn, ber jeg om at Israel vil få en ny og frisk åpenbaring om deres sjebne som Guds utvalgte folk.

Jeg blir påminnet om at Herren beskriver Israels folk som "Hans øyesten" (Sakarja 2:8) som Han lengter etter å elske med en evig kjærlighet. Og ettersom øyet er den mest sensitive delen av kroppen og som nesten kan forutse trøbbel før det en gang oppstår, så kan vi være sikre på at Gud vil passe på sitt elskede folk i denne farlige tiden.

Jeg har skrevet mye om tegnene på Jesu gjenkomst, men jeg var ikke forberedt på å se enda et tegn på dette under mitt besøk til min familie i Hampstead i Nord-London.

Idet jeg gikk oppover en sti som jeg har gått i over 45 år, la jeg merke til at grenene på et fikentre spredde seg. Det lignet på det treet vi hadde i vår hage i Sør-Afrika, men jeg hadde aldri sett et fikentre i denne delen av verden før. Det som var spesielt oppsiktsvekkende var at treet hadde begynt å bære frukt og at det snart var klart for innhøstning.

Det minnet meg på Jesu ord da Han forklarer tegnene på Hans gjenkomst. "Lær en lignelse av fikentreet: Når det får sevje i greinene og skyter blad, da vet dere at sommeren er nær. Slik skal også dere vite, når dere ser dette skje, at han er nær og står for døren. Sannelig, jeg sier dere: Denne slekten skal ikke forgå før alt dette skjer." (Markus 13:28-10)

I Bibelen så er fikentreet brukt som et symbol på Israel. Det kan derfor virke som at når Herren sier at når det blomstrer, altså at Israel får tilbake sitt lovede land og vokser til å bli et vellykket land, så vet vi at det ikke er lenge til Han kommer tilbake.

Men dette treet i Hampstead var ikke bare i blomst; det var nesten klart for å bli høstet. Det var jo tross alt sent på sommeren. Kan det være at Gud talte til mitt hjerte og sa at Israels frelse, altså landets fullstendige gjenopprettelse både fysisk og åndelig, var i ferd med å skje og at vi er i ferd med å bli vitne til en enorm innhøstning blant Hans utvalgte folk i form av en enorm erkjennelse av at Yeshua er deres Messias som med åpne armer kommer for å redde dem fra deres mange fiender? Er vi i ferd med å bli vitne til den åndelige gjenopprettelsen som vil skje etter at de får tilbake sitt land slik Esekel sier: "Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet". (Esekel 36:26)

I det verset jeg skrev ovenfor hinter Jesus til at den generasjonen som får være vitne til den fysiske gjenopprettelsen av Israel, i tillegg til å se tegnene fra himmelen og den økende uroen på jorden, også vil få se den åndelige gjenfødelsen i Israel og være vitne til Jesu gjenkomst.

Mine venner; ingen kjenner dagen eller timen, men dette kan vi være sikre på: Jesus kommer tilbake, og det veldig snart!

Den viktige rollen som Israel spiller i dette kan ikke bli gjort tydelig nok, og dette fikk jeg igjen bekreftet under min gåtur dagen etter mitt besøk i Hampstead. Jeg beundret Savill Garden på dronningens eiendom i nærheten av Windsor. Jeg tok mange bilder av det vakre gjerdet, og da jeg så igjennom bildene senere oppdaget jeg at det mystisk nok på ett av bildene var bilde av Davidstjernen, Israels nasjonale symbol, på den mørkegrå bakgrunnen. Tro hva du vil. Og deretter i morgentimene hørte jeg en stille stemme som ba meg om å være "dørvokteren" i Herrens hus. Jeg tok dette som en bekreftelse på at jeg skal fortsette å være en som holder utkikk etter tegn på Jesu gjenkomst, og fortelle om dette til mennesker.

Som Haggai forutsa, så vil alt bli rokket i forkant av Messias sin gjenkomst. (Haggai 2:6-7). Titusner av flyktninger, blant dem også mulige terrorister, strømmer inn i Europa og setter et stort press på EU-land som allerede sliter med økende politisk, økonomisk og sosial uro. Likevel er det ingen som spør seg hvorfor Saudi-Arabia, som både har økonomi og areal til å ta dem i mot, så langt ikke har tatt dem i mot. Landene i Persiabukten har visstnok 100.000 telt med air-conditionsystemer som kan huse tre millioner mennesker, men disse står tomme. De brukes kun fem dager i året, og da av pilgrimer som er på reise til Mekka.

Samtidig blir Storbritannia rystet av en ekstrem venstreorientert person som nå leder opposisjonen til Hennes Majestet dronningen. Under sin første offentlige opptreden nektet Jeremy Corbyn å synge "Gud signe dronningen", som er navnet på Storbritannias nasjonalsang. Og landets 290.000 jøder, som allerede opplever et økende antall angrep fra antisemitister, frykter nå uttalelser fra en av Labours ledere som refererer til Hamas og Hisbollah som "venner". Hva er det som skjer med verden?

Men Israel, finn trøst i disse utfordringene, for de peker også på et håp om den tiden da Guds herlighet skal åpenbare seg (Jesaja 40:5) og Jesus Kristus skal komme tilbake.

Jeg sa til deg: «Du er min tjener, jeg har utvalgt deg og ikke forkastet deg.» Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd. Se, til skamme og til spott blir alle som er harme på deg. De blir til intet og går til grunne, de som går i rette med deg. (Jesaja 41:9-11)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.