Kirke i Betlehem brenner; men ingen bryr seg

30. september 2015 |  Israel Today Stab

Tidligere i sommer brøt det ut en brann i Mulitplikasjonskirken (av brød og fisk) på kysten av Genesaretsjøen. Man tror at det er jødiske ekstremister som står bak dette angrepet, og hendelsen fikk internasjonal oppmerksomhet i pressen over hele verden.

Denne helgen ble kirken St. Charbel i Betlehem også satt fyr på, og den fikk enda større skader enn den andre kirken. Men denne gangen var det ingen jøder involvert, derfor er det ikke interessant...

Det ser ihvertfall ut til å være holdningen til de palestinske myndighetene, internasjonale medier, FN, verdens ledere og rett og slett alle de som er opptatt av konflikten mellom Israel og palestinerne.

En kristen arabisk-språklig nyhetskilde rapporterte at palestinsk politi undersøkte saken og mente at det mest sannsynlig dreide seg om et uhell, men de lokale kristne i Betlehem insisterer på at det er en brann som er påsatt av ekstreme salafi-muslimer.

Betlehem var tidligere en kristne by, men i dag er de fleste som her muslimer, og byen fungere som et tilfluktssted for både Hamas og andre islamister.

Fader Gabriel Naddaf, presten fra Nasaret som oppfordrer lokale kristne til å integrere seg i det jødiske samfunnet, sa i et innlegg på Facebook at "fordømmer brenningen av den hellige kirken St. Charbel som er utført av palestinske ekstremister".

Han pekte også på de palestinske myndighetenes "inkompetanse" i det å forsvare kristne og deres helligdommer.

"Jeg håper at de kristne som demonstrerte mot brenningen av Mulitplikasjonskirken (av brød og fisk) også kommer til demonstrere mot dette angrepet" la han til.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.