De palestinske myndighetenes groteske respons til angrepene i Jerusalem

5. oktober 2015 |  Israel Today Stab

Jerusalem, ihvertfall områdene rundt Gamlebyen, har i de siste dagene lignet på en krigssone.

I minst to separate angrep har to israelere blitt knivstukket til døde, et jødisk småbarn har blitt knivstukket, og flere andre har blitt skadet etter ikke å ha gjort noe annet enn å gått rundt på et område og samtidig vært jøder.

Og hvordan har Israel "fredspartnere" respondert på disse angrepene? Ved å skylde på Israel naturligvis.

Da en 19 år gammel palestinsk mann nådeløst drepte to israelske menn, skadet den ene mannens kone alvorlig, og knivstakk parets hjelpeløse to år gamle barn i nærheten av Løveporten på lørdag ble han skutt og drept av soldater som oppholdt seg i nærheten av hendelsen.

Også da en annen terrorist knivstakk og alvorlig skadet en 15 år gammel israeler i nærheten av Damaskusporten på lørdag ble også han skutt og drept for å forhindre ytterligere drap og dødsfall.

De palestinske myndighetenes uttalelse i etterkant av disse angrepene insisterte på at "drapet på de to unge mennene i det okkuperte Jerusalem" var en del av "Israels politikk for å eskalere situasjonen". Mahmoud Abbas og hans palestinske regime ba umiddelbart det internasjonale samfunnet om å gripe inn mot Israels handlinger.

Ingen steder i Abbas sin uttalelse nevnes det at de to palestinerne kun hadde blitt skutt fordi de selv først utførte angrep på det som nå er døde jødiske mennesker. Faktisk så ble ikke de jødiske ofrene nevnt i uttalelsen i det hele tatt.

Selvsagt fulgte flere internasjonale medier etter det Abbas hadde skrevet og publiserte selv titler hvor drapet på palestinerne ikke blir sett i sammenheng med drapene på jødene, og hvor Israel som nasjon istedet fikk skylden.

Et eksempel på dette er da BBC News først omtalte hendelsen med denne tittelen på angrepet ved Løveporten: "Palestinsk mann skutt og drept etter at angrep i Jerusalem etterlater to døde". En mer passende og presis tittel ville påpekt at to ISRAELERE hadde blitt drept og at mannen som hadde drept dem nå selv var blitt drept.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.