Bølgen av terror setter Netanyahu under press

7. oktober 2015 |  Israel Today Stab

Statsminister Benjamin Netanyahu utsettes for et økende press mens palestinske og arabiske ekstremister fortsetter deres voldelige handlinger mot jøder i Jerusalem og andre steder i Israel.

På onsdag knivstakk og skadet et palestinsk kvinne to israelere ved Løveporten i gamlebyen i Jerusalem. Rett sør for hovedstaden steinet en palesinsk mobb en jødisk kvinne som satt i et kjøretøy, og de forsøkte å dra henne ut av kjøretøyet. Kvinnen klarte i all hast å kjøre vekk fra stedet og hun kom seg i trygghet i en nærliggende kontrollpost som ble kontrollert av det israelske forsvaret.

På tirsdag tok også israelske arabere del i opptøyer i Tel Aviv-Jaffa og avholdt en voldelig demonstrasjon i det som vanligvis er en fredelig storby ved havet.

I helgen ble fire israelere drept i skuddvekslinger og knivstikkinger, og flere andre ble skadet, blant annet et to år gammelt barn. Israels svar på disse angrepene og sammenstøtene med palestinerne førte til at tre arabere døde.

Netanyahu lovet å innføre strengere sikkerhetstiltak, og tusenvis av israelere demonstrerte på andre siden av hans offisielle bolig i Jerusalem på tirsdag for å passe på at han innfører og oppfyller løftene han har kommet med.

Myndighetene har allerede revet flere av hjemmene til de mange terroristene som har vært beboere i Jerusalem, og det pågår for tiden mange arrestasjoner både i Samaria og i Judea.

Palestinerne har klaget over det de mener er "kollektiv avstraffelse", men som de fleste vet så mottar familiene til de palestinske "martyrere" generøse kompensasjoner fra de palestinske myndighetene.

Israel holder regimet til den "moderate" palestinske lederen Mahmoud Abbas for denne bølgen av angrep ansvarlig for hendelsene ettersom både de palestinske mediene og skolene hjernevasker en hel generasjon av palestinske arabere til å på en voldelig måte kjempe mot tilstedeværelsen av jøder blant dem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.