Sannhetens Gud skal slå ihjel Israels fiender

9. oktober 2015 |  Charles Gardner

Det er duket for det som kan bli til en ny krig i Midtøsten. Israel var allerede omringet av fiender før Russland gikk inn i den giftige maktkampen. Vi er nå vitne til en ekstremt farlig situasjon som når som helst kan bli til en stor konflikt.

Men alt det som skjer er nødt til å bli sett på gjennom bibelske øyne. Med Bibelen i fokus burde vi ikke være i tvil om at dette, mer enn noe annet, er en kamp om sannheten. Det er ikke bare en fysisk realitet, men også en åndelig garanti. Israels Gud står ovenfor Satan som konstant forsøker å bruke alle sine triks for å kunne lure hele verden med sine knep.

Med vanlige øyne kan dette se ut som nok en ung David som ser ut til å stå ovenfor den umulige oppgaven å ta livet av den ni fot høye filisteren Goliat. Men David, som Jesus kaller sin slekt, så det ikke på denne måten: "«Du kommer mot meg med sverd, spyd og sabel, men jeg kommer mot deg i navnet til Herren over hærskarene, han som er Gud for Israels hær, han som du har hånt." (Første Samuelsbok 17:45)

David ble til den største kongen som Israel noen gang har hatt, og dagens nasjon burde adoptere denne heltens tillit og tro til Gud.

Ja, det er sant at dagens israelske samfunn på mange måter er like sekulært som for eksempel samfunnet i Storbritannia. Men det finnes oppløftende tegn på at dette kanskje er i ferd med å endre seg. Profetene forutsa at før Messias skulle komme tilbake så ville det skje en stor åndelig oppvåkning og vekkelse blant Hans folk. Deres hjerter vil smelte i det de innser at dette er Den Ene som elsker dem med en evig kjærlighet og som ønsker dem velkommen med åpne armer.

Det er duket for den store avsløringen, og nøkkelen ligger i Guds ord. Israel har på mirakuløst vis overlevd de mange forsøkene på å ødelegge landet, men da det utsatte landet endelig tar øyene vekk fra "hestene og vognene" som har hjulpet landet med å forsvare seg, så vil de begynne å stole på Gud istedet. Det er godt å vite at statsminister Benjamin Netanyahu tror på Bibelen, som vi vet at er sannheten (2 Tim 3:16), og at Netanyahu snakker med Gud i forkant av store og viktige avgjørelser som han må ta. Han er også en oberst som jobber for å gi sterke kristne verdier til soldatene i den israelske hæren. En ny meningsmåling viser at hele 95% av innbyggerne i Israel har en bibel i sine hjem. Hjertet i budskapet er: "Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti." (Salme 119:105). Veldig snart kommer det jødiske folket til å ønske sin Messias velkommen.

Men presset ligger ikke bare på dem. Hedningene har et stort ansvar med å hjelpe til i prosessen ved å gi dem kjærlighet og støtte, samt å dele budskapet med dem som først ble overrakt dem fra jødene og apostelen Paulus. Dermed er Russlands opprettelse av en militærbase i den syriske byen Latakia et rop til kirken om at de må våkne opp. Før i tiden var denne byen kjent som Laodikea. Her lå det første århundrets kirke, og de fikk refs fra Herren om at de hverken var kalde eller varme, men at de var lunkne. Herren sa at Han kom til å spytte de ut av sin munn. Dette er en god beskrivelse på kirkens holdning til den situasjonen som Israel befinner seg i akkurat nå: Vi er hverken kalde eller varme, men mange klarer bare ikke å se på hvilken måte dette er relevant for dem. (Åpenbaringen 3:14-22).

Russlands tilstedeværelse med tanks, skip og jagerfly er ment å styrke Assad-regimet som er en viktig alliert for Iran, et land som ikke legger skjul på at de har som mål å utslette Israel fra kartet. Iran støtter også terrorgruppen Hisbollah som utgjør en stor trussel mot Israel i nord. Faktisk rapporteres det nå om at Irans stryker er tilstede på Golanhøydene. Splittelsen i interessene er like klare som de er skremmende. I tillegg til dette er spenningen i selve Israel på kokepunktet etter at syv barn har blitt foreldreløse etter angrep på uskyldige jøder den siste tiden.

Med dette i bakgrunnen er verdenssamfunne fremdeles vitne til bedrageriet og hykleriet til den palestinke lederen Mahmoud Abbas som i FN sammenlignet Israel med apartheid-regimet i Sør-Afrika og nazistene i Tyskland, og som erklærte at palestinerne nå ikke lenger anser seg som en del av Oslo-avtalen fra 1993. Betyr dette at de nå nok en gang offisielt sett er terrorister da det er igjennom Oslo-avtalen at de ble legalisert? De palestinske myndighetene har uansett aldri opprettholdt en avtale. Deres tidligere leder Yasser Arafat ble tildelt Nobels fredspris for å ha droppet deres ønske om Israels ødeleggelse. Men det skjedde jo aldri!

Hevingen av PLOs flagg utenfor FNs hovedkvarter er like betydningsfullt som Goliats skjold. Alt som trengs er en stein av Guds sannhet. Da vil hele propaganda-byggverket rase sammen og folk vil endelig innse at det aldri har vært en palestinsk stat og at menneskene som bodde i området før 1948 var jøder.

Den bestselgende forfatteren Jack Engelhard skrev forrige uke: "Hele verden har rustet opp mot radikal islam, men det å ønske Mahmoud Abbas velkommen i FN var å støtte radikal islam".

Guds ord sier: "For Herrens dag er nær over alle folkeslag. Slik du har gjort, skal det gjøres mot deg. Dine gjerninger kommer tilbake over ditt eget hode." (Obadja 1:15)

Jødehatet blir nå effektivt transportert til Europa gjennom mange flyktninger som flykter fra muslimske land hvor de har blitt opplært til anti-semittisme gjennom mange tiår med propaganda i mediene, skolene og i de sosiale nettverkene. Og det som er enda verre er at det uten tvil gjemmer seg enkelte IS-krigere blant flyktningene.

I Midtøsten er også kristne i skuddlinjen da de tilber Jesus - jøden. Jeg har akkurat mottatt en sjokkerende rapport (fra Assist News Service i California) om at over et dusin kristne arbeidere i Aleppo i Syria har blitt halshugget og korsfestet.

Christian Aid Mission i USA tilbød dem hjelp til å flykte, men de valgte å bli igjen og gi hjelp og bistand og trøste mennesker med Jesu navn midt oppe i grusomhetene. Disse menneskene var tidligere muslimer som nektet å fordømme og frasi seg Jesu navn. De skal ha blitt stygt skadet og misbrukt før de ble drept, og to av kvinnene blant dem skal også ha blitt offentlig voldtatt. De skal ha bedt og stolt på Herren gjennom prøvelsene. Midt i disse ubegripelige grusomhetene har faktisk flere av undergrunnskirkene utvidet seg siden juni 2014. En tidligere IS-kriger flyktet til Jordan hvor han hadde som mål å ta livet av kristne hjelpearbeidere. Men han ble forhindret fra å komme seg dit, og en natt så han Jesus i en drøm. Etter dette tok han i mot Jesus og i dag hjelper han kirkene.

En talsperson sier: "Tidligere ba vi om at en person med muslimsk bakgrunn skulle komme til Herren. I dag er det så mange at vi nesten ikke har plass til dem."

Jøder og kristne står sammen i dette fordi de har den samme Messias som åpenbart snart kommer tilbake med tanke på alle tegnene. Verdens nasjoner skjelver. Det er på tide å stå sammen med Israels Gud og Guds Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.