Israelere krever at Netanyahu skal gjøre mer for å bekjempe terroren

11. oktober 2015 |  Israel Today Stab

En meningsmåling som den israelske TV-kanalen Channel 2 News utførte i helgen viser at flertallet i Israel ikke lenger anser statsminister Benjamin Netanyahu som rett mann til å sørge for landets trygghet.

Nesten tre-fjerdedeler (73%) av de spurte sa at de enten var "misfornøyde" eller "veldig misfornøyde" med Netanyahus håndtering av den pågående bølgen av palestinske terror som har rammet israelske jøder.

På spørsmål om hvem som hadde vært best egnet til å lede landet i en tid som denne svarte 22% den tidligere utenriksministeren Avigdor Lieberman, 17% utdanningsminister Naftali Bennett, og kun 15% svarte statsminister Netanyahu.

Dette er et stort nederlag for statsministeren som vant det forrige nasjonale valget på bakgrunn av hans påstand om at han var den beste kandidaten til å sørge for at Israel skulle forbli trygt.

I helgen kom Netanyahu med en uttalelse hvor han sa at han har gitt ordre om at det skal utplasseres ytterligere 16 grensepolitistryker i flere byer for å forsterke tryggheten i byer med både jødiske og arabiske innbyggere over hele landet, og at hans regjering skal diskutere hvilke tiltak de kan ta for å stanse budskapet som Det muslimske brorskap kommer med. Det er denne organisasjonen som står bak mye av oppfordringen til den volden som Israel har opplevd den siste tiden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.